Η τέχνη στο σπίτι μας

Στις 12 Απριλίου με τα παιδιά της τάξης μου, του Α4 της Ιωνιδείου Σχ.Πειραιά, επισκεφθήκαμε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Οι μισοί από εμάς παρακολούθησαν την ξενάγηση στο μουσείο, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν στο πρόγραμμα της improvisa που δρα σε συνεργασία με το μουσείο.Εμείς συγκεκριμένα παρακολουθήσαμε το εργαστήριο του Claudio Beorchia, ενός Ιταλού καλλιτέχνη.
Το πρόγραμμα «IMPROVISA – Life in Motion» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, για να ενισχύσει την πρόσβαση των ανθρώπων σε πολιτιστικά κέντρα με επίκεντρο την τέχνη. Έτσι λοιπόν, μέσα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, προκύπτουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες.Βασικοί στόχοι και πολύ σημαντικοί του προγράμματος αυτού είναι: α) η κατοικία των καλλιτεχνών σε τρεις πόλεις, β) το εργαστήριο ανάπτυξης προτάσεων για εκπαιδευτικές κυρίως χρήσεις και γ) η ανάπτυξη την εφαρμογής IMPROVISA, με σκοπό να ανακαλύψουμε νέους τρόπους διάδρασης με την τέχνη, τρόπους διασκεδαστικούς. Έτσι θα μπορούμε να βλέπουμε με μια άλλη ματιά τα έργα τέχνης, να ψάχνουμε βαθύτερα μέσα μας και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τον καλλιτέχνη και τα μηνύματα που θέλει να μας περάσει κάθε φορά και να παίρνουμε και να κρατάμε τα πιο σημαντικά κάθε φορά.
Κατά τη συμμετοχή μας λοιπόν σε αυτό το πρόγραμμα, πήγαμε αρχικά με τη συνοδεία της καθηγήτριας μας και κάποιων ανθρώπων από το μουσείο στο εργαστήριο που θα εργαζόμασταν, καθίσαμε γύρω από το τραπέζι που υπήρχε στον χώρο και τότε ήταν που παρατηρήσαμε ότι στη μέση του υπήρχαν 12 tablet, όσοι δηλαδή και εμείς. Με τα tablet θα επιλέγαμε ένα έργο, όποιο θέλαμε, μόνο όμως από τον 4ο όροφο του μουσείου, θα τραβούσαμε φωτογραφίες από αυτό και ύστερα σε βίντεο θα λέγαμε λίγα πράγματα για αυτό, πού το αφιερώνουμε και γιατί. «Με το που είδα τα tablet και έμαθα πως θα εργαστούμε με αυτά ξετρελάθηκα, ήμουν καταενθουσιασμένος», δήλωσε ένας συμμαθητής μου.
Ανεβήκαμε ύστερα στον 4ο όροφο και είδαμε κάποια από τα έργα του. «Όλα τα έργα ήταν πάρα πολύ ωραία. Μου άρεσε που έκρυβαν μια ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω», ανέφερε μια συμμαθήτριά μου. Μιλήσαμε και μάθαμε πληροφοριες για αυτά και αφού τελειώσαμε με τη μίνι ξενάγησή μας, ξαναπήγαμε στο εργαστήριο, πήραμε τα tablet και ξεκινήσαμε να δημιουργούμε. «Το αποτέλεσμα αυτής μας της εργασία μου άρεσε πάρα πολύ», «Ήταν πολύ ενδιαφέρον και ταυτόχρονα γλυκό ότι αφιερώσαμε αυτή μας τη δουλειά σε ένα πρόσωπο που αγαπάμε».
Αν επιθυμείτε και εσείς να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας και επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την επίσκεψή σας από Τρίτη-Κυριάκη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 11π.μ. και κλείνουν στις 7μ.μ.. Η τιμή των εισιτηρίων είναι στα 8 ευρώ και στα 4 με μειωμένο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Μία από τις εργασίες μας…

https://api.improvisa.es/v1/compositions/753/share/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης