Τι θα ζητούσαν οι ομάδες από τον Άγιο Βασίλη

euroleague tree

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και κάθε μικρό παιδί έφτιαξε την λίστα του για τον Άγιο Βασίλη. Μόνο τα παιδιά όμως έχουν δικαίωμα στα δώρα; Όχι βέβαια! Οι αγαπημένες μας ομάδες, αν μπορούσαν, θα εφτιαχναν και αυτές την δική τους λίστα με τις επιθυμίες τους για αυτά τα Χριστούγεννα. Ας δούμε λοιπόν τι θα ήταν στην κορυφή αυτής της λίστας για (σχεδόν) κάθε ομάδα της Ευρωλίγκα.

ΜΙΛΑΝΟ: Να απολύσει τον εαυτό του ο Μεσίνα

 Από όσα έχουμε δει σε αυτά τα πρώτα 14 ματς μόνο ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα θα μπορούσε να σώσει τη σεζόν των Ιταλών φέτος. Ίσως ένας παράγοντας να είναι ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί πραγματικά να πιέσει τον προπονητή να φέρει αποτελέσματα, εφόσον είναι κυριολεκτικά το ίδιο πρόσωπο. Ο Μεσίνα μία είναι στα business meetings της ομάδας μία την προπονεί. Ούκ ολίγες φορές έχει δηλώσει ‘Αν χάσουμε θα παραιτηθώ’. Τελικά το Μιλάνο χάνει, αλλά ο Μεσίνα μένει, και στα δύο πόστα του. Οι φίλοι της ομάδας πρέπει να παρακαλάνε τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει έναν καινούριο προπονητή, γιατί αλλιώς playoffs θα κάνουν πολύ καιρό να δουν. Τι λέτε όμως, αν γίνει η επιθυμία τους πραγματικότητα, ο Μεσσίνα θα αποζημιώσει τον εαυτό του;

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ:Να εφευρεθεί γραμμή 4-πόντου

 Οι Γερμανοί παίζουν μοντέρνο μπάσκετ, ίσως και υπερβολικά μοντέρνο. Είναι τρίτοι στα συνολικά εύστοχα τρίποντα, ενώ στην βαθμολογία είναι… τελευταίοι. Όλοι σουτάρουν, κοντοί- ψηλοί. Το μόνο κριτήριο για να μπεις στην ομάδα πρέπει να είναι να έχεις αυτοπεποίθηση. Θυμίζουν τη Ρεάλ της προηγούμενης δεκαετίας, μόνο που οι ίδιοι έχουν σημαντικά λιγότερο ταλέντο. Παρόλα αυτά, αν υπήρχε μία γραμμή  από την οποία τα σουτ θα μετρούσαν 4 πόντους -για παράδειγμα στα 8 μέτρα- η Άλμπα σίγουρα όλο και κάνα παραπάνω ματς θα έπαιρνε, εφόσον κακά τα ψέματα, μόνο σουτ έχουν ως ατού τους.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Γουεμπανιάμα γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα

  Η Βιλερμπάν φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να διώξει το μεγαλύτερο ταλέντο που προσέφερε ποτέ η Γαλλία στο άθλημα. Οι Αμερικάνοι περιμένουν να γίνει Hall of Famer στο NBA, άλλα μάλλον η Βιλερμπάν ξέρει καλύτερα. Είπαν πως δε θέλουν να θυσιάσουν μία σεζόν, εφόσον του χρόνου ο Γάλλος θα πάει στην Αμερική. Παρόλα αυτά η σεζόν δεν πάει ακριβώς υπέροχα για αυτούς έτσι κι αλλιώς. Η ομάδα στην οποία πήγε ο Γουεμπανιάμα είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στην Γαλλία, ενώ η Βιλερμπάν είναι 7η. Οπότε νομίζω ο Άγιος Βασίλης έχει δεχθεί πολλές λίστες από Γάλλους που ζητάνε μια χρονομηχανή στο καλοκαίρι του 2022 για να μην πουνε στο star-boy να φύγει.

 ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Να θυμηθεί ο Παπαπέτρου πώς να παίζει μπάσκετ

Ο Παπαπέτρου αφού έκανε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, πήρε το περιβραχιόνιο στον Παναθηναϊκό. Τότε δεν συνέχισε ακριβώς από εκεί που το άφησε. Είχε έναν τραυματισμό και άρχισε να “τα σπάει”. Ο Ομπράντοβιτς πίστεψε σε αυτόν μετά από ένα πολύ κακό Ευρωμπάσκετ αλλά δε δικαιώθηκε. Ο Παπαπέτρου συνεχίζει να είναι το ίδιο κακός και όλοι αναρωτιούνται τι απέγινε ο καλός του εαυτός που κυρίευσε στα παρκέ της Ευρωλίγκας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Να δικαιωθεί ο Μήτογλου στο δικαστήριο

 Την προηγούμενη άνοιξη ο Μήτογλου βρέθηκε ένοχος για ντόπινγκ στο παιχνίδι της ομάδας του, Αρμάνι Μιλάνο, εναντίον της προηγούμενης ομάδας του, τον Παναθηναϊκό (τί ειρωνεία). Έχοντας μεγαλώσει μπασκετικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού η ομάδα θεώρησε ότι μόλις βγει η απόφαση από το δικαστήριο θα ήταν καλό να τον πάρει και να τον βοηθήσει να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του. Όμως η απόφαση αναβλήθηκε αρκετές φορές και ο Παναθηναϊκός είναι στην μέση της σεζόν χωρίς να έχει δεύτερο παίκτη στην θέση “4”. Θα ήταν ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Μήτογλου να βγει γρήγορα η απόφαση και πάνω από όλα να είναι και καλή για τον Έλληνα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Να μάθουν να σουτάρουν

 Οι Λιθουανοί παρόλο που στον βαθμολογικό πίνακα είναι δέκατοι -πράγμα που κανείς δεν περίμενε βλέποντας το ρόστερ τους στην αρχή της σεζόν- ακόμα έχουν πρόβλημα στο σουτ, ειδικά όταν δεν είναι ο Έβανς μέσα στο παιχνίδι. Είναι προτελευταίοι σε εύστοχα τρίποντα συνολικά και, όταν τους κοιτάς, ξαφνιάζεσαι πως είναι τόσο καλή η ποιότητα της κάμερας, αφού θεωρείς πως βλέπεις σε ριπλέι ματς του 1980. Οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει για αυτούς ο Άγιος Βασίλης είναι κανένα shooting camp.

 ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ:Να σταματήσει να τραυματίζεται ο Λάρκιν

 Ο Αμερικάνο-Τούρκος superstar φέτος από την αρχή της χρονιάς έχει παίξει 17 λεπτά συνολικά. Μετά τον άσχημο τραυματισμό του στο Ευρωμπάσκετ, έμεινε αρκετό καιρό έξω και γύρισε σε ένα ματς για το τουρκικό πρωτάθλημα κόντρα στην Μπουγιουκτσεκμέτσε, όπου έπαιξε 17 λεπτά. Αυτό το ματς ήταν αρκετό για να ξανατραυματιστεί ο Σέιν Λάρκιν και να μείνει για περίπου άλλον έναν μήνα εκτός. Αν όλα πάνε καλά και ο Άγιος Βασίλης ακούσει τους Τούρκους, θα τον ξαναδούμε υγιή αυτές τις ημέρες.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Προπονητή

 Η Μακάμπι Τελ Αβίβ παρόλο που έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και είναι έβδομη στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας έχει ένα μικρό θέμα με τον προπονητή της. Πιο συγκεκριμένα δεν έχει προπονητή. Η Μακάμπι άρχισε την σεζόν με τον Κάτας, αλλά κάτι δεν πήγε καλά στην πορεία. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τον Κάτας και η Μακάμπι ψάχνει καινούριο προπονητή. Στο κυνήγι για τον διάδοχο του Κάτας ακούστηκαν πολλά ονόματα, κάποια από αυτά να είναι προπονητές κλάσης όπως τον πρώην προπονητή της Σφαιρόπουλο αλλά και δις πρωταθλητή Ευρώπης Πάμπλο Λάσο. Στο τέλος όλα δείχνουν ότι θα πάρει τον βοηθό προπονητή της Νταρουσάφακα (????).

Ολυμπιακός:Να ξαναέρθει ο Ντόρσεϊ στη θέση του Κάαναν

 Στο λιμάνι πέρυσι είχαν αγαπήσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ όσο κανέναν άλλον. Τόσο πολύ που τον φέραμε και στην εθνική (Αν είστε τίποτα νέοι φίλαθλοι και σας φαίνεται περίεργο να έχουμε μεταγραφές σε εθνικές, είναι σύνηθες, δεν είμαστε οι μόνοι.) Ο Ντόρσεϊ όμως έφυγε, πήγε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στη θέση του ήρθε ο Κάαναν. Ο πιο άνοστος βασικός που είχε τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Αρκετό ταλέντο, αλλά μηδέν πάθος, το οποίο έχει οδηγήσει τους φίλους του Ολυμπιακού να παρακαλάνε να διώξουν από το NBA τον Ντόρσεϊ μπας και γυρίσει στον Πειραιά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:Να γυρίσει ο Μπερτομέου στην ηγεσία της Ευρωλίγκας

 Ήταν εμφανές ότι ο Ισπανός πρόεδρος έδινε ένα μικρό (ή όχι και τόσο μικρό) boost στις Ισπανικές ομάδες. Όταν πολλές ομάδες που έχουν μετοχές στην Ευρωλίγκα διαμαρτυρήθηκαν τότε η εποχή του έφτασε σε ένα τέλος. Οι ομάδες που είχαν μετοχές πήραν δραστικά μέτρα και έγινε ψηφοφορία για το αν θα φύγει ο άλλοτε πρόεδρος της Ευρωλίγκας. Οι μόνες ομάδες που δεν συμφωνούσαν ήταν ομάδες που ωφελήθηκαν από τον Μπερτομέου δηλαδή οι 3 Ισπανικές ομάδες και οι 2 τούρκικες. Μετά από όλο αυτό μόνο ο Άη Βασίλης μπορεί να ξαναγυρίσει τον Μπερτομέου στο παλιό του πόστο αν και η Ρεάλ θα τον χρειαζόταν και φέτος.

Φενέρμπαχτσε: Να μάθουν να παίζουν άμυνα

 Η Φενέρ μετά από μία φανταστική αρχή στη σεζόν της με ρεκόρ νικών/ηττών 9-1, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία της 5 ματς, συμπεριλαμβανομένης  μίας με μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό και μιας στο τέλος από την Παρτιζάν. Και τις δύο τις έχασε από την άμυνα. Επειδή καλός- χρυσός ο Νικ, αλλά είναι 33 ετών, δεν μπορεί πλέον να κουβαλάει όλη την περιφερειακή άμυνα μιας ομάδας. Αν θέλει ο Άγιος Βασίλης να γλιτώσει χρόνο να τοποθετήσει την Φενέρ και την Ζαλγκίρις στο ίδιο camp που θα είναι ένα 3 and D camp, δηλαδή για τρίποντα και άμυνα.

Ό,τι και να ζητούσε η κάθε ομάδα από τον Άγιο Βασίλη, στο τέλος όλες οι ομάδες θα ήθελαν ένα παραπάνω τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους στο τέλος της σεζόν. Κάποιες ομάδες είναι πιο πιθανό να το έχουν, κάποιες άλλες όχι, αλλά σίγουρα θα έχουμε μία φανταστική μάχη μέχρι τον Μάιο. Ας το πάρει ο καλύτερος.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης