Παραμυθένιες χώρες του Βορρά

download (7)

 Νορβηγία

 

   Αν είσαι από αυτούς που αντέχουν στο κρύο, το ταξίδι στη Νορβηγία θα είναι για σένα μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη! Η Νορβηγια είναι μία από τις βορειότερες χώρες του πλανήτη μας με αποτέλεσμα να διαθέτει μαγευτικα μέρη και τοπία που θα σε κάνουν να απολαύσεις το ταξίδι σου εκεί γεμίζοντάς σου όμορφες εμπειρίες.

  • Το μικρό χωριό, το Reine της Νορβηγίας, που βρίσκεται σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, είναι το μέρος για την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση από το βόρειο σέλας.Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, όπου ο ουρανός σε συγκεκριμένα σημεία της γης, έχει μοναδικά χρώματα.

  • Αν πάλι θέλετε κάτι πιο περιπετειώδες το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κινηθείτε να κινηθείτε βόρεια, στα νησιά Vesteralen και να δείτε φάλαινες, θαλάσσιες ενυδρίδες, αλλά και αετούς. Στο Buksna Fjord μπορείτε να εξερευνήσετε τις κοιλάδες και τις λίμνες, όπου την ημέρα μπορεί να τριγυρνούν και αρκτικές αλεπούδες, ενώ και το ψάρεμα στον πάγο σίγουρα δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμα σας!

  • Ένα άλλο μέρος που πρέπει να επισκεφτείς είναι η Νορβηγική πρωτεύουσα. Πρέπει να επισκεφτείς το μουσείο – πλοίο των Βίκινγκ όπου θα μάθεις για τους Βίκινγκ και την ιστορία των Σκανδιναβών. Υπέροχο το τεράστιο πάρκο Frognerparken στο κέντρο της πόλης καθώς και η Εθνική Πινακοθήκη.

  • Τα φιόρδ συναντώνται μόνο στην Νορβηγία και βρίσκονται γύρω από το Όσλο έχοντας μοναδική ομορφιά. Μπορείς να πας με φέριμποτ ή βαρκάκια σε πολύ χαμηλές τιμές. Μαγευτικό, ευχάριστο και διασκεδαστικό! Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

Αν ταξιδεύεις στην Νορβηγία για πρώτη φορά και δεν ξέρεις τι να φορέσεις, σου έχουμε την κατάλληλη  λύση! Φυσικά τα ρούχα που θα επιλέξεις να πακετάρεις πρέπει να είναι ζεστά για αυτό και τα βαμβακερά και τα μάλλινα είναι μια καλή επιλογή. Αρχικά, για να μην χρειαστεί να πάρεις πολλά ρούχα μπορείς να φοράς συνεχώς ισοθερμικά τα οποία και σε κρατάνε σε καλή θερμοκρασία και είναι οικονομικά!Για να ταιριάξεις όμως με το ‘aesthetic’ του ντυσίματός τους, θα προτείναμε να πας για ένα ‘basic outfit’, όπως το ‘black n’ white’. Προσπάθησε να φορέσεις ρούχα προς το στιλ ‘old money’ με ‘over the knee boots’  για να μπορείς να ξεφύγεις απ’ το χιόνι! Για χτένισμα, προτίμησε ένα ‘half up half down’ με ένα πουλόβερ με ‘V neckline’.Όμως αν θες να βάλεις ζιβάγκο, προτίμησε ‘high ponytail’ πάντα συνοδευόμενη με κρίκους.Τέλος, φόρα μαύρα δερμάτινα γάντια και μια δερμάτινη μεγάλη τσάντα στις αποχρώσεις το καφέ για σπάσεις τη μονοτονία του ‘outfit’.Τώρα είσαι έτοιμη για να περιπλανηθείς στη Νορβηγία!

Δανία

Εάν είσαι  από αυτούς που λατρεύουν την περιπέτεια και την εξερεύνηση, τότε  η Δανία  αποτελεί  τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό για εσένα. Η Δανία αποτελεί μια μικρή σκανδιναβική χώρα. Βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη και συνορεύει από ξηράς μόνο με τη Γερμανία, ενώ από θαλάσσης γειτνιάζει με τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική.Όμως, αυτές οι πληροφορίες είναι περιττές αν θέλεις να επισκεφθείς τη χώρα.Ορίστε κάποιοι πανέμορφοι προορισμοί για να επισκεφθείς.

  • Οι Κήποι Τίβολι  είναι ένας διάσημος κήπος λούνα παρκ στην Κοπεγχάγη. Τα παιχνίδια βρίσκονται σε λειτουργία κατά τους θερινούς μήνες ενώ το πάρκο ανοίγει και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου διοργανώνεται ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι καθώς και διάφορες άλλες εκδηλώσεις και συναυλίες. Το Τίβολι είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης που αξίζουν μια επίσκεψη.

  • Το Κάστρο του Ρόζενμποργκ αποτελεί  αναγεννησιακό κάστρο που βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσας της Δανίας.Το κάστρο είναι ανοιχτό στο κοινό για οργανωμένες επισκέψεις και φιλοξενεί ένα μουσείο όπου εκτείθωνται οι Βασιλικές Συλλογές, Άρα, εάν θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για την βασιλικη ιστορία της Κοπεγχάγης, καλό θα ήταν να περάσεις και από εκεί…

  • Τα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ είναι η χειμερινή κατοικία της Βασιλικής Οικογένειας της Δανίας και βρίσκονται στην Κοπεγχάγη. Τα ανάκτορα αποτελούνται από τέσσερα όμοια κτίρια (Slotsplads) αρχιτεκτονικού ρυθμού Ροκοκό, γύρω από μία οκτάγωνη πλατεία. Στο κέντρο της βρίσκεται ο μνημειώδης έφιππος ανδριάντας του βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄, ιδρυτή του Αμάλιενμποργκ. Έτσι, αν θέλεις να πάρεις λίγο βασιλικό αέρα της Βόρειας Ευρώπης είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα Ανάκτορα.

Για να ταιριάξεις με το ντύσιμο των Δανών το βασικό αξεσουάρ σου είναι μια μακριά καφέ καπαρντίνα μέχρι την γάμπα καθώς και ένα μπεζ στενό φόρεμα στο μήκος της αρεσκείας σας. Αφού φορέσεις μια καφέ ζώνη (η οποία ταιριάζει με την καπαρντίνα), χρυσούς κρίκους και ό,τι άλλα κοσμήματα θέλεις, επίλεξε μία τσάντα σταυροβολής και μαύρα δίπατα αρβυλάκια. Άφησε κάτω τα μαλλιά σου με χαλαρές μπούκλες. Τώρα έχεις ένα σωστό και ολοκληρωμένο outfit για την Δανία.

Ισλανδία

 

Παγετώνες που κόβουν την ανάσα, ενεργά ηφαίστεια,μοναδικοί καταρράκτες, καταπράσινα βουνά καθώς και ιδιαίτερες παραλίες με μαύρη άμμο. Το ταξίδι

στην Ισλανδία είναι γεμάτο με μαγευτικές εικόνες και τοπία που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη.Πού μπορούμε, όμως να θαυμάσουμε αυτά τα υπέροχα τοπία; Ιδού μερικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείς για να θαυμάσεις τη φύση της Ισλανδίας.

 

  • Η μαγική ‘‘Blue Lagoon’’, σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ,είναι από τις διασημότερες ιαματικές πηγές στον κόσμο. Η λίμνη είναι στην πραγματικότητα τεχνητή και το φυσικό νερό ανανεώνεται κάθε δύο μέρες. Το νερό διατηρείται σε θερμοκρασία 37-39 βαθμούς Κελσίου,η οποία είναι ιδανική λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας.

  • Οι καταρράκτες Seljalandsfoss είναι από τους ομορφότερους προορισμούς της χώρας και απέχει 1 ώρα και 45 λεπτά από την πρωτεύουσα. Αξίζει να κάνεις μια στάση σε αυτό το παραμυθένιο τοπίο και να απολαύσεις τη φυσική του ομορφιά.

  •   Τέλος, πρέπει να επισκεφθείς και να θαυμάσεις από ψηλά, τη γράφική πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ.Οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραλείψεις τον περίπατο στους παγετώνες, όπου μπορείς να κάνεις οργανωμένες πεζοπορίες με τοπικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.

 

Για μια top εμφάνιση στην Ισλανδία ξεκίνα  με μία faux καφέ γούνα,ένα ζαχαρί φόρεμα, μια μαύρη ή ασημένια παχιά ζώνη, ένα μαύρο ισοθερμικό και ‘over the knee’ λευκές μπότες. Φόρα μεγάλους ασημένιους κρίκους και ένα λεπτό ασημένια κολιέ. Βάλε μια καφέ τσάντα και πιάσε τα μαλλιά σου μια χαλαρή ολλανδική πλεξούδα.Τώρα απόλαυσε το ταξίδι σου στην Ισλανδία παρέα μα το κατάλληλο ‘look’ σου!

 

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την επίσκεψη των συγκεκριμένων χωρών. Είναι πραγματικά απίστευτοι προορισμοί που αξίζει να δεις! Και μην ξεχνάς πως με καλή διάθεση η διαμονη σου θα είναι ακόμα καλύτερη!

                                                                                  Οι αρθρογράφοι

                                                                                  Μαριάννα Θεοδωρίδου

                                                                                  Αλεξία Λάππα

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης