Ειρήνη και Πόλεμος

Ευδοκία Σκλαβούνου (Β4)

Η έννοια ειρήνη είναι πιο επίκαιρη και σημαντική από ποτέ. Αυτό το αντιλαμβάνεται η ανθρωπότητα από τον πόλεμο που γίνεται σε γειτονική μας χώρα. Η ειρήνη εκφράζει την ενότητα και την συμφιλίωση των ανθρώπων, τη διάθεση να ζήσουν ειρηνικά και την προώθηση να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μέσα από την ειρήνη οι άνθρωποι προοδεύουν και αναπτύσσεται η χώρα τους καθώς νιώθουν ασφαλείς κα μπορούν να ασχοληθούνδημιουργικά με ό,τι έργα θέλουνε.Παράλληλα, αναπτύσσονται όλοι οι τομείς τις οικονομίας και βελτιώνεται το επίπεδο ζωής των ανθρώπων. Τέλος, επιτυγχάνει ένα κλίμα συνεργασίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών.

Από την άλλη πλευρά όμως βρίσκεται ο πόλεμος του οποίου τις καταστροφικές συνέπειες έχει ζήσει πολλές φορές η ανθρωπότητα. Η σημαντικότερη αιτία είναι ο ανταγωνισμός συμφερόντων,τα διάφορα είδη ρατσισμού, και οι επεκτατικές βλέψεις των διάφορων ηγετών που βρίσκονται στο τιμόνι της ηγεσίας των χωρών.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι ό,τι πιο παράλογο έχειανακαλύψειο άνθρωπος.Χιλιάδεςάνθρωποιπεθαίνουν με βίαιοτρόπο. Αναγκάζονται άνθρωποι διαφορών ηλικιών και εθνικοτήτων να μεταναστεύουν από τη χώρα τους.Η οικονομία και το περιβάλλον καταστρέφονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναιδύσκολο να επανέλθουν στην προηγούμενη τους κατάσταση.

Η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μπορεί να σωθεί, αν όλοι μας και κυρίως οι ηγέτες λάβουν γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα. Αρχικάθα πρέπειοι μεγάλοι της γης να βάλουν στο περιθώριο τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα και να αγωνιστούν για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους της γης, χωρίς να κάνουν διακρίσεις φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές και κοινωνικές.

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος των πνευματικών ανθρώπων αλλά και των καλλιτεχνών, οι οποίοι θα αναλάβουν να προωθήσουν τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους και όχι αυτά που τους χωρίζουνε. Οι ίσες ευκαιρίες για μόρφωση θα μπορούν να αντιμετωπίσουντις προκαταλήψεις και τονρατσισμό.

Συνοψίζοντας, ενώ όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει τα θετικά αποτελέσματα της ειρήνης, εντούτοις οι πόλεμοι συνεχίζονται. Η επιβίωση της ανθρωπότητας εξαρτάται από το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά οι άνθρωποι θα πάρουν τα αναγκαία μέτρα και θα αντιληφθούν ότι είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης