Ένα φανταστικό νησί


Ένα φανταστικό νησί

από τον Κωνσταντίνο

   Η Αλματίδα ήταν ένα νησί στον Ατλαντικό ωκεανό πριν 5.000 χρόνια και κυβερνιόταν από το βασιλιά Άλμα. Το όνομά της βγήκε από το βασιλιά της τον Άλμα.

  Η Αλματίδα ήταν μια πλούσια χώρα. Είχε πολλά κτίρια, ψηλά βουνά, πολλά αξιοθέατα και οργανωμένες παραλίες. Είχε πολλές πεδιάδες και χωράφια έτσι πολλοί άνθρωποι ήταν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Επίσης τα δάση είχαν όμορφα ζώα όπως, σκιουράκια, λαγουδάκια, ελάφια και άλλα ζώα.

  Αυτό το νησί είχε και προβλήματα. Οι άνθρωποι πετούσαν σκουπίδια και αδιαφορούσαν για τους νόμους. Έβλεπες σκουπίδια παντού και έτσι μολύνονταν τα δάση με αποτέλεσμα να πεθαίνουν τα ζώα. Τότε ο Άλμα με το πολυμήχανο μυαλό του σκέφτηκε ένα μικρό γειτονικό νησί να το κάνουν σκουπιδότοπο.

 Είχαν και εχθρικές σχέσεις με τους Μπακαμπουϊανούς που τους έκαναν συνέχεια επιθέσεις. Έτσι οι Αλματιδαίοι έφτιαξαν πελώρια τείχη, εκείνοι τους έκαναν συνέχεια επιθέσεις και αυτοί αντιστέκονταν γενναία.

  Μετά από λίγο καιρό οι Αλματιδαίοι παρατήρησαν από μακριά έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο που τα σάρωσε όλα στο πέρασμά του. Έτσι η Αλματίδα αυτή η πανέμορφη χώρα χάθηκε και βυθίστηκε στην άβυσσο της θάλασσας!!!