Ο Τζίνο

Ο Τζίνο

από το Γιάννη

   Ο Τζίνο είναι ένα παιδάκι που ζει σε ένα πανέμορφο γεμάτο καστανιές δάσος, μαζί με την οικογένειά του και την αδερφή του τη Μαρία. Όλοι μαζί μένουν σε ένα μικρό γραφικό σπιτάκι δίπλα στη λίμνη και τα γάργαρα νερά, μαζί με τους ολόλευκους κύκνους και τα μωρά τους.

   Μια ηλιόλουστη μέρα ο Τζίνο, καθώς περπατούσε μέσα στο πανέμορφο δάσος, για να πάει στο σπίτι, είδε έναν ολόισιο βράχο και σκέφτηκε να κάτσει λίγο να ξαποστάσει. Ο Τζίνο σήκωσε προς τα πάνω τα ολόμαυρα μάτια του, για να δει τον καταγάλανο ουρανό, μέσα από τον μεγάλο θόλο των δέντρων και άκουσε τα πουλιά να κελαηδούν πέρα δώθε. Η αλήθεια είναι ότι έφαγε και ένα δυο βατόμουρα!

   Όμως μόλις σηκώθηκε, άκουσε μια γνώριμη μελωδία να τραγουδάει μελωδικά που συνέθεσε αυτός και ο Θείος του. Ξαφνικά βλέπει ένα καπέλο να περπατάει πίσω από τους θάμνους, τραγουδώντας όλο και πιο δυνατά το ρυθμό του τραγουδιού. Τρόμαξε αλλά κατάλαβε ότι ο θείος του γυρνούσε σπίτι από τον αγαπημένο του δρόμο. Ο Τζίνο έτρεξε μέσα σε μια μικρή γέρικη καστανιά και κρύφτηκε στην κουφάλα της με τη σκέψη «θα του κάνω μια ωραία πλάκα».

   Ξάφνου η γη κάτω από τα πόδια του άρχισε να  υποχωρεί και έπεσε σε ένα ολοσκότεινο τούνελ. «Ουφ!», είπε, «ευτυχώς που έπεσα σε κάτι μαλακό». Σκοτάδι παντού, η σιωπή τόσο μεγάλη, που μπορούσε να ακούσει μέχρι και το μυρμήγκι να περπατάει! Ένα φως ξεπρόβαλε από το πουθενά και κάγκελα αχνοφαίνονταν που περιτριγύριζαν το Τζίνο.  Τότε κατάλαβε ότι βρισκόταν σε ένα κλουβί.