Το δικό μου ξεχωριστό Πάσχα!

Ήταν 2017, Μεγάλο Σάββατο, έντεκα και τέταρτο το βράδυ. Ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου και πίστευα πως δε θα πάω στην φετινή Ανάσταση, γιατί είχα ξεχάσει την λαμπάδα στο σπίτι μου. Τότε ήρθε ο θείος μου στο δωμάτιο και μου είπε να πάμε γρήγορα στην πιο κοντινή εκκλησία. Εγώ ετοιμάστηκα, έβαλα τα παπούτσια μου και με γρήγορο περπάτημα πέρασα με τον θείο μου τη γέφυρα που ενώνει το Μοσχάτο με το Νέο Φάληρο. Η ώρα είχε πάει ήδη έντεκα και πενήντα έξι, δεν είχαμε φτάσει ακόμη και αρχίσαμε να πηγαίνουμε ακόμη πιο γρήγορα. Ευτυχώς προλάβαμε να ακούσουμε το «Χριστός ανέστη» και πήγαμε στην καλύτερη θέση για να δούμε τα πυροτεχνήματα. Ήταν η καλύτερη Ανάσταση και εμπειρία που έχω ζήσει μέχρι τώρα.

Μαριλένα

Πάσχα στο Βέλγιο

Η εκκλησία στο Βέλγιο είναι πολύ όμορφη και εντυπωσιακή, γιατί έχει μέσα τον θρόνο του βασιλιά, με πολλές χρυσές λεπτομέρειες. Όταν μπαίνει κανείς μέσα στην εκκλησία παρατηρεί πρώτα τις καρέκλες αριστερά και δεξιά, ενώ στη μέση βρίσκεται ο θρόνος του βασιλιά. Δίπλα από τον θρόνο υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές θέσεις στις οποίες κάθονται οι ιερείς και οι πρεσβύτεροι. Υπάρχουν επιπλέον κάποια όμορφα μπαλκόνια, τα οποία είναι διακοσμημένα με χρυσές λεπτομέρειες. Στο ταβάνι παρατηρεί κανείς τους ζωγραφιστούς αγίους και τον Χριστό, ενώ στα παράθυρα υπάρχουν επίσης χρυσές διακοσμήσεις. Όταν μπαίνει ο ιερέας όλοι παραμένουν όρθιοι μέχρι εκείνος να φτάσει στο κέντρο του ναού. Ο ναός ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακός και για εμένα ήταν το καλύτερο Πάσχα που έχω περάσει ποτέ!

Μαρίνα

Ένα Πάσχα πριν από λίγα χρόνια, το 2017, είχα  πάει στο χωρίο μου στην Κρήτη, όπου μένει η γιαγιά μου. Όταν φτάσαμε από την Αθήνα ήμουν αρκετά χαρούμενος. Το γεγονός ότι ήταν περίοδος γιορτών με έκανε ακόμη περισσότερο χαρούμενο και ενθουσιασμένο. Τη Μεγάλη Πέμπτη πήγα και βοήθησα τη γιαγιά με το βάψιμο των αυγών. Τις ημέρες εκείνες την είδα να φτιάχνει το κοκορέτσι και άλλα ωραία και νόστιμα φαγητά. Εκείνο όμως που θυμάμαι πιο έντονα είναι η ημέρα του Πάσχα, που σχεδόν όλοι οι συγγενείς ήρθαν στο σπίτι της γιαγιάς για να σουβλίσουμε το αρνί. Το Πάσχα εκείνο είναι μια ανάμνηση που τη φέρνω συχνά στο μυαλό μου. Γι’ αυτό και το Πάσχα μου αρέσει πολύ.

Φίλιππος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης