Ο παράδεισος της γεύσης: Ιαπωνία

sushi-373588_1280

 

Η Ιαπωνία είναι μία νησιωτική χώρα που βρίσκεται στην ανατολική Ασία. Αποκαλείται και η χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου, γιατί από εκεί ανατέλλει πρώτα ο ήλιος. Πρωτεύουσά της είναι το Τόκιο. Οι Ιάπωνες είναι οι άνθρωποι με τη μακροβιότερη διάρκεια ζωής, κάτι που το οφείλουν στις διατροφικές τους συνήθειες. Οι κυριότερες τροφές που καταναλώνουν οι Ιάπωνες είναι ψαρικά και φρούτα. Τα πιο διάσημα φρούτα τους είναι τα μήλα fuji, τα οποία καλλιεργούνται στο βουνό fuji και εξάγονται σε όλον τον κόσμο. Όταν όμως κάποιος ακούει ιαπωνική κουζίνα, στο μυαλό του πηγαίνει στο πεντανόστιμο σούσι, το οποίο αποτελείται από ρύζι και ωμό ψάρι. Το σούσι οι Ιάπωνες το συνοδεύουν με το πικάντικο μα νοστιμότατο wasabi. Επίσης, στις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων βρίσκεται το τόφου, το οποίο είναι σαν τυρί, αλλά παρασκευάζεται με γάλα σόγιας. Γενικά, η ιαπωνική κουζίνα είναι μία κουζίνα με πιο θαλασσινές γεύσεις. Έτσι, στην Ιαπωνία υπάρχουν και άλλα φαγητά όπως ο αχινός, το παγωτό πράσινο τσαγιού, το αποξηραμένο καλαμάρι και πολλά άλλα που θα σε αναγκάσουν να επισκεφθείς τα εστιατόρια της Ιαπωνίας για να τα δοκιμάσεις.

Από τον μαθητή: Νάσο Βότση

Πηγή εικόνας: https://pixabay.com/el/users/DesignNPrint-266274/

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Ο παράδεισος της γεύσης: Ιαπωνία"

Σχολιάστε

Top