Έχουν οι γυναίκες δικαιώματα στις μέρες μας;

ImageHandler

Γενικά παρατηρούμε πως τα δικαιώματα των γυναικών έχουν έρθει στο προσκήνιο πολύ περισσότερο σήμερα. Υπάρχει τεράστια πρόοδος στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων.
Παλαιότερα, ο ρόλος που αναλάμβανε η γυναίκα ήταν αυτός της νοικοκυράς, καθώς ασχολιόταν με τις οικιακές δουλειές και με την ανατροφή των παιδιών. Αντιθέτως, ο άνδρας ήταν εκείνος που εργαζόταν στηρίζοντας οικονομικά την οικογένεια. Με βάση τα παραπάνω διαπιστώνουμε πως οι γυναίκες είχαν περιορισμένους ορίζοντες διότι πέρα από τη φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών, δεν είχαν κάποια άλλη ενασχόληση καθώς δεν επιτρεπόταν. Βέβαια, οι συνήθειες αυτές έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Στις μέρες μας οι γυναίκες έχουν αποκτήσει πολλά από τα δικαιώματα που στερήθηκαν χρόνια ολόκληρα. Αρχικά δόθηκε στις γυναίκες η ευκαιρία αναζήτησης εργασίας με αποτέλεσμα να εργάζονται ολοένα και περισσότερες, πράγμα που δεν συναντούσαμε παλαιότερα. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν δικαίωμα ψήφου και μπορούν πια να αναλάβουν εξουσίες και αξιώματα.
Συμπεραίνοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι οι γυναίκες δεν έχουν πια περιορισμένους ορίζοντες αλλά αντίθετα διεκδικούν συνεχώς ίσα δικαιώματα με τους άνδρες και είναι πλέον ελεύθερες να αποφασίσουν για τη ζωή τους. Η κίνηση αυτή της Πολιτείας, να εντάξει και τη γυναίκα στην κοινωνία, είναι σπουδαία καθώς βλέπουμε το γυναικείο φύλο να αναλαμβάνει τις ίδιες ευθύνες με τους άνδρες.

Βασιλική Κοτρώτσιου

Πηγή εικόνας: https://www.offlinepost.gr/2019/09/22/

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Έχουν οι γυναίκες δικαιώματα στις μέρες μας;"

Σχολιάστε

Top