Οικογένεια Μπελιέ

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Φεβ• 29•16

Μπελιε

Την Πέμπτη 28/01/2016 είδαμε μια υπέροχη γαλλική ταινία την «Οικογένεια Μπελιέ», σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαρτιγκό, στα Village Cinemas στο Mediterranean Cosmos.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά μια δεκαεξάχρονη έφηβη κοπέλα, την Πολά, και την οικογένειά της, μαμά, μπαμπάς κι αδερφός, που είναι όλοι κωφάλαλοι εκτός από την ίδια. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι η πολυάσχολη καθημερινότητά της στη φάρμα τους και οι καθημερινές συνεννοήσεις της, τις οποίες έχει αναλάβει εκ μέρους της οικογένειάς της, με τον έξω κόσμο.

Κάποια στιγμή η Πολά γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας και όλοι εντυπωσιάζονται από τη φωνή της. Ο δάσκαλος της μουσικής τής προτείνει να κάνουν ένα ντουέτο με ένα αγόρι, τον ωραίο του σχολείου, με τον οποίο απ’ ό,τι φαίνεται η Πολά είναι ερωτευμένη. Ο δάσκαλος τής προτείνει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού στο Παρίσι. Δέχεται και κάνει πρόβες στο σπίτι του δασκάλου της, κρυφά από τους δικούς της. Όταν το ανακοινώνει στους γονείς της αυτοί αρνούνται να της το επιτρέψουν γιατί χρειάζονται τη βοήθειά της στη φάρμα και στην αγορά για την πώληση των προϊόντων τους.

Η Πολά λοιπόν θέλει ν’ ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να την ακούσει. Κι ενώ αρχικά αποφασίζει να μείνει κοντά τους τελικά, και με τη συμπαράσταση των γονιών της, θα κυνηγήσει το όνειρό της και «θα πετάξει μακριά τους».

Τρυφερότητα, δροσιά, συγκίνηση, συναίσθημα, γέλιο αλλά και μια νότα αισιοδοξίας για τη ζωή προσφέρει η ταινία. Βλέπεται κι ακούγεται ευχάριστα. Την απολαύσαμε όλοι.

Απολαύσαμε όμως και τη βόλτα μας στο εμπορικό κέντρο, κοιτάζοντας τις βιτρίνες των καταστημάτων και κάνοντας τα ψώνια μας.

Μερχάτι Σιντορέλα – Τζασάνα Χριστίνα

Σχολιάστε

Top