ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

ΑΠΟ: savchrist - Ιουν• 14•20

Χριστοδούλου Σάββας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής

To σχολείο μας για τη φετινή σχολική χρονιά ανέλαβε πολύ νωρίς δράση. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, όταν αναλάβαμε να οργανώσουμε τη μαθητική λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Το σύνολο των δράσεων αυτής της εκδήλωσης οργανώθηκε από τον αιμοδοτικό σύλλογο Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Με συντονιστικό όργανο το σχολείο μας και υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσ. Αγωγής κ. Χριστοδούλου Σάββα και μια ομάδα 10 μαθητών, οργανώθηκε μια μαθητική λαμπαδηδρομία η οποία ξεκινώντας από το 1ο Γ.Ε.Λ. μετέφερε τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας στο 4ο Γ.Ε.Λ. Εκεί αφού αναγνώστηκε ο ύμνος της συγκεκριμένης λαμπαδηδρομίας (τον οποίο  έγραψε ο κ. Χριστοδούλου Σάββας) από μαθητή του σχολείου μας, παραδόθηκε η φλόγα σε μαθητή του 4ουΛυκείου. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές/τριες  έτρεξαν μέχρι το 2ο Λύκειο Κοζάνης, επαναλήφθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής σε μαθητή του 2ου Λυκείου. Επόμενος σταθμός της λαμπαδηδρομίας το 3ο Λύκειο Κοζάνης και τέλος οι μαθητές/τριες των 4 Λυκείων παρέδωσαν τη φλόγα σε πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος.

Η πολύ μεγάλη αυτή ομάδα διέσχισε όλη σχεδόν την πόλη της Κοζάνης και συνέχεια ενσωματώνονταν σε αυτήν νέοι δρομείς. Τέλος η φλόγα κατέληξε στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της πόλης, όπου η μαθήτρια του σχολείου μας Αμαξοπούλου Μαρία άναψε τον κεντρικό βωμό της φλόγας απαγγέλλοντας τον ύμνο της συγκεκριμένης λαμπαδηδρομίας.

Σχολιάστε

Top