Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΑΠΟ: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ - Ιουν• 14•20
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΚΔ” Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Θεμιστοκλής Ζηκόπουλος

Τάξη Γ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ΚΔ” Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Η Κοζάνη εκπροσωπήθηκε από δύο Έφηβους Βουλευτές, τον Ζηκόπουλο Θεμιστοκλή (τακτικό) και την Ζάμπακα Ειρήνη (αναπληρωματική).

Έννοιες όπως σύμπνοια, αλληλεγγύη και συνεργασία διέπνεαν την συλλογική δουλειά των Έφηβων Βουλευτών, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω στα Ανθρώπινα  Δικαιώματα και τη Δημοκρατία. Τέθηκαν ζητήματα όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η ανάγκη ύπαρξης ψυχολογικής υποστήριξης στα σχολεία, αλλά και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, η ΚΔ” Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων θεσπίζει μια καμπάνια κατά των πλαστικών στα σχολεία (π.χ. χρήση βιοδιασπώμενων υλικών), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επεκταθούν οι δράσεις της Συνόδου για την βελτίωση της κοινωνίας. Τέλος, οι Έφηβοι Βουλευτές ζήτησαν την εφαρμογή της Δημοκρατίας στην πράξη, δηλαδή την πραγματική ελευθερία και την πλήρη αποδοχή της διαφορετικότητας.

Αν όντως, λοιπόν, η ισότητα είναι μία από τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της δημοκρατίας μας, θα πρέπει να καταστήσουμε τη νέα γενιά συμμέτοχη στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τους νέους, και αυτή η ώρα είναι τώρα!

Σχολιάστε

Top