Τολμάς να ζήσεις;

Γράφει η Μαρία Ραφαέλα Φασομυτάκη (Γ3)

Τολμάς να ζήσεις; 

Όλη σου η ζωή και μια δοκιμασία.

Όλη σου η ζωή και ένας δρόμος, δρόμος αχαρτογράφητος.

Τολμάς να τον διασχίσεις; Τολμάς να τον εξερευνήσεις;

 

Φιλική συμβουλή: Μη γελιέσαι! Η ζωή δεν είναι παιχνίδι ακόμα κι αν σε περιπαίζει. Ακροβατεί στη μνήμη και τη λήθη, στο όνειρο και τον εφιάλτη, στο μαζί και το χώρια. Άλλοτε μετατρέπεται στη γη της Επαγγελίας και άλλοτε στην κόλαση.

Έναρξη ζωής, έναρξη διαδρομής. Θα τα καταφέρεις;

 

Πλήθος δρόμων εκτείνεται μπροστά σου. Πλήθος οδοιπόρων ξεχύνεται στα μάτια σου. Σου υπενθυμίζω πως κάθε επιλογή σου είναι ένας δρόμος, δρόμος μετ” εμποδίων.

 

Φρόντισε ο δρόμος σου να σου ανήκει.

 

Οι μονόδρομοι διασχίζονται από τους δειλούς, τους αντικοινωνικούς και τους υπέρμετρα εγωιστές. Οι δρόμοι αυτοί μακριά από τη βουή του μαζί αρέσκονται στη γαλήνη. Παρουσιάζονται ως η εύκολη λύση. Μα η μοναξιά εμπεριέχει και κάποια αξία.

 

Τα σταυροδρόμια διασχίζονται από τους κοινούς θνητούς, τους συμβατικούς, εκείνους με την προσχεδιασμένη ζωή. Άκρως θορυβώδεις οι δρόμοι αυτοί και άκρως έντονοι, γεμάτοι συναισθήματα. Μπορείς να συναντήσεις τον άνθρωπο της ζωής σου αλλά μπορείς και να χαθείς από προσώπου γης.

 

Οι δρόμοι οι παράλληλοι ανήκουν σε όσους αρέσκονται στο ανικανοποίητο , τους βαθιά ρομαντικούς και τους ονειροπόλους. Δρόμοι που κυλούν πάντοτε κοντά, ανταλλάσσουν βλέμματα κλεφτά, μα ποτέ δεν τέμνονται. Δρόμοι δύο ταχυτήτων, του <<σ” αγαπώ>> και του <<σε μισώ>>,παράφορα και παράλληλα. Μα και η τραγωδία αυτή εμπεριέχει μια δόση ηδονής.

 

Αυστηρή προειδοποίηση: Υπάρχουν και οι δρόμοι που απαγορεύεται να διασχίσεις. Οι δρόμοι οι κατειλημμένοι, οι ιδιωτικοί. Αυτούς τους δρόμους τους διασχίζουν οι τρελοί, οι ασυμβίβαστοι και οι ερωτευμένοι. Μην ανησυχείς! Υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση για να σε απωθήσει. Αν όμως είσαι διατεθειμένος να πολεμήσεις, ίσως και να κερδίσεις.

 

Άνθρωποι και δρόμοι.

Δρόμοι και άνθρωποι.

 

Άνθρωποι ασύμβατοι μεταξύ τους.

Άνθρωποι δέσμιοι και άνθρωποι ελεύθεροι.

Άνθρωποι δειλοί και άνθρωποι θρασείς.

Άνθρωποι που τραυματίζουν και άνθρωποι που τραυματίζονται.

Άνθρωποι που προορίζονται να ενωθούν αλλά δεν θα το κατορθώσουν ποτέ.

Άνθρωποι που χωρίζονται γιατί δεν άντεξαν το μαζί.

Άνθρωποι που σκοτώνουν ζωές και άνθρωποι που τις ανασταίνουν.

Άνθρωποι που απολαμβάνουν τον δρόμο τους και άνθρωποι που βιάζονται να φτάσουν στον προορισμό τους.

 

Ενημέρωση: Κάθε άνθρωπος διαλέγει έναν δρόμο. Κάθε δρόμος έχει έναν προορισμό. Αγνοώ όμως τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αλλάξεις δρόμο και ζωή. Όσοι το επιχείρησαν δεν επέστρεψαν για να με συμβουλέψουν.

Φημολογείται πως εκείνοι κατέκτησαν την αθανασία επειδή όντας τολμηροί δεν συμβιβάστηκαν με κάτι λιγότερο από αυτό που πόθησαν πραγματικά.

 

Τολμάς να ζήσεις; Βιάσου! Η λήξη της ζωής, η λήξη της διαδρομής έρχεται σε ανύποπτο χρόνο.

 

Τολμάς να ζήσεις;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης