Συνέντευξη με τους νικητές του τουρνουά τένις

Γράφουν οι μαθήτριες: Ευαγγελία Αλεβυζάκη (Β1) και Στέλλα Γρινιαράκη (Β1)

 

Συνέντευξη με τους νικητές του τουρνουά τένις

 

Το ΓΕΛ Τυμπακίου και η γυμνάστρια του σχολείου Μαρία Παπαδάκη διοργάνωσε τουρνουά τένις στα τέλη Νοεμβρίου, στο οποίο έλαβαν μέρος μαθητές του σχολείου μας. Νικητές αναδείχθηκαν ο Άγγελος Σπινθάκης (Α3) και η Αριστέα Καδιανάκη (Α4), οι οποίοι μας παραχώρησαν από κοινού την παρακάτω συνέντευξη.

 

Πώς νιώθετε με την επιτυχία σας;

Άγγελος: Νιώθω πολύ ωραία! Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Αγωνίστηκα με συμμαθητές και φίλους μου αλλά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και άλλα παιδιά.

Αριστέα: Ήταν τέλεια εμπειρία! Ένιωσα όμορφα, πρωτόγνωρα και ευχάριστα. Όμως, ήταν και μια κουραστική εμπειρία, διότι έπρεπε να αντιμετωπίσω όχι μόνο συμμαθητές μου αλλά και φίλους μου!

 

Το περιμένατε ότι θα είστε νικητές;

Άγγελος: Όχι, για κανένα λόγο. Είχα αξιέπαινους και ικανούς αντιπάλους και έτσι δεν το περίμενα ότι θα ήμουν ο τελικός νικητής. Όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι προσπάθησα πολύ.

Αριστέα: Δεν το περίμενα, ειδικά μετά τον πρώτο αγώνα που ήταν πολύ δύσκολος. Υπήρχαν πολλές κακουχίες, όπως οι άσχημες καιρικές συνθήκες και ο ελάχιστος εξοπλισμός.

 

Ποια ήταν τα συναισθήματά σας στη διάρκεια του αγώνα;

Άγγελος: Είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Ένιωθα χαρά κάθε φορά που πήγαινα παρακάτω και υπερηφάνεια. Όμως, είχα και άγχος και μερικές φορές νευρικότητα .

Αριστέα: Δεν ήμουν ιδιαίτερα αγχωμένη παρότι ήθελα πολύ να τα πάω καλά. Ένιωσα μεγάλη χαρά όταν ήρθαν οι πρώτοι πόντοι και μου έδωσαν πάθος για τη νίκη.

 

Έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με το τένις;

Άγγελος: Όχι, ποτέ. Είναι όμως ένα ωραίο άθλημα και μου αρέσει από μικρή ηλικία. Βέβαια, με κέρδισε το μπάσκετ.

Αριστέα: Παλαιότερα είχα σκεφτεί αν ασχοληθώ με το τένις αλλά εξαιτίας ενός ατυχήματος αποφάσισα να το αφήσω πίσω ως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Ωστόσο, μου δόθηκε ξανά η ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή μου στο τουρνουά.

 

Ήσασταν διστακτικοί με τη συμμετοχή σας;

Άγγελος: Δεν ήμουν καθόλου διστακτικός στο να συμμετέχω στον αγώνα. Δήλωσα αμέσως συμμετοχή. Ήξερα ότι θα αγωνιζόμουν με φίλους, οπότε ακόμα και αν έχανα θα χαιρόμουν με τη δική τους χαρά. Αυτή η σκέψη μου έδινε πολλή δύναμη.

Αριστέα: Όχι, δεν ήμουν καθόλου διστακτική γιατί πρωταρχικός μου στόχος ήταν η διασκέδαση και όχι η νίκη.

 

 

 

 

Τι σας έδινε θάρρος και δύναμη;

Άγγελος: Θάρρος έπαιρνα κυρίως από τους φίλους μου. Με βοήθησαν πολύ ψυχολογικά και όταν έπαιρνα πόντους αλλά κυρίως όταν έχανα. Γενικότερα ήμουν θαρραλέος γιατί ένιωθα ότι έχω τη δυνατότητα να φτάσω στο τέλος και να είμαι ο νικητής.

Αριστέα: Οι φίλοι μου με βοήθησαν πολύ στο να αντεπεξέλθω. Αλλά σημαντική ήταν και η βοήθεια της αδελφής μου, η οποία ήταν πολύ υποστηρικτική και μου έδινε δύναμη να συνεχίσω.

 

Θα το ξαναζούσατε λοιπόν;

Άγγελος: Φυσικά! Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα είμαι και πάλι πρόθυμος να συμμετέχω σε ένα ακόμα τουρνουά τένις.

Αριστέα: Φυσικά! Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία όπως προείπα και θα συμβούλευα όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης