Το σχολείο που ονειρεύομαι

Σχολείο

Από τη Δέσποινα Παρασκευοπούλου, μαθήτρια του Β2 τμήματος Γυμνασίου  

Το σχολείο είναι ένας βασικός θεσμός της κοινωνίας μέσω του οποίου τα παιδιά αποκτούν γνώσεις και διαπαιδαγωγούνται, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες. Ο ρόλος του είναι σημαντικός, μα τους στόχους που θέτει φαίνεται πως δεν τους εκπληρώνει πάντα.

Τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται εμποδίζουν το εκπαιδευτικό έργο. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές ελλείψεις όσον αφορά τα σχολικά κτίρια και τις εγκαταστάσεις. Επίσης, δεν αξιοποιούνται τα τεχνολογικά μέσα και το σύστημα αξιολόγησης δεν ευνοεί τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Το σχολείο που ονειρεύομαι είναι τελείως διαφορετικό, χωρίς προβλήματα. Φαντάζομαι το σχολείο μου πολύχρωμο, με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις, ώστε να καλοδέχεται τα καινούργια παιδιά και εκείνα να χαίρονται κάθε φορά που κτυπάει το κουδούνι για μάθημα. Επιπλέον, θέλω ένα σχολείο φιλόξενο, που να σέβεται τον διαφορετικό ρυθμό εξέλιξης κάθε παιδιού.

Είναι εξίσου σημαντικό να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους του. Πιο συγκεκριμένα, να εισαγάγει νέα μαθήματα, όπως ψυχολογία και σχέσεις των εφήβων. Επίσης, η χρήση νέων τεχνολογιών θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών και θα μετατρέψει το μάθημα σε παιχνίδι. Τέλος, ονειρεύομαι ένα σχολείο ισότητας που καλλιεργεί τον διάλογο και την αγάπη.

Για πολλούς λόγους το σχολείο είναι βαρετό και μεταδίδει ανούσιες γνώσεις, ωστόσο εξυπηρετεί την ίδια την ζωή μας. Για αυτό πρέπει σταδιακά να πάψει να αποτελεί απλώς μια υποχρέωση και να μετατραπεί σε έναν χώρο δημιουργίας και απόλαυσης για τους νέους.

Σχολείο2

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Το σχολείο που ονειρεύομαι"

Σχολιάστε

Top