Καθαριστής: Ένα σπουδαίο επάγγελμα

Καθαρίστρια

Από την Καλλιόπη Ευθυμιάδου, μαθήτρια του Β3 τμήματος Γυμνασίου

Αποφάσισα να πάρω συνέντευξη από μια κυρία που κάνει το επάγγελμα της καθαρίστριας στο σχολείο μας. Μετά από την όμορφη συζήτηση μας, κατάλαβα ότι το να είσαι καθαριστής δεν είναι επάγγελμα για υποτίμηση, αλλά για θαυμασμό. Κι αυτό διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, στις πόλεις θα επικρατούσε ένα χάος από τα σκουπίδια, τα μικρόβια και τις ασθένειες που θα επακολουθούσαν.

Γεια σας! Θα μπορούσα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις που αφορούν την εργασία σας;

Βεβαίως!

Πώς καταλήξατε σ΄ αυτό το επάγγελμα; Αν είχαν έρθει αλλιώς τα πράγματα θα διαλέγατε κάτι άλλο;

Στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε. Σ’ αυτό το επάγγελμα βρίσκομαι από τύχη. Θα μπορούσα να βρίσκομαι κάπου αλλού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι σπουδαίο αυτό που κάνω τώρα. Θεωρώ ότι κάθε επάγγελμα που καλείσαι να κάνεις καλό είναι να το κάνεις σαν να είναι η πρώτη σου επιλογή. Πρέπει να βρίσκεις το θετικό της κάθε εργασίας και να νιώθεις ευγνωμοσύνη που έχεις δουλειά, ενώ άλλοι είναι άνεργοι.

Τι σας προσφέρει; Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του;

Μου προσφέρει σιγουριά και οικονομική ασφάλεια. Σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Το θετικό εδώ είναι ότι παίρνω από την ενέργεια και την χαρά των παιδιών και τους το ανταποδίδω με το να τους προσφέρω ένα καθαρό περιβάλλον. Ασφαλώς κι έχει αρνητικά. Όμως επιλέγω να βλέπω μόνο τα θετικά, και προσπαθώ να το κάνω με αξιοπρέπεια για να προσφέρω στον εαυτό μου και στους άλλους ανθρώπους.

Πώς νιώθετε εσείς γι’ αυτό; Είστε ικανοποιημένη από τις συνθήκες εργασίας;

Νιώθω τυχερή που βρίσκομαι σε Μουσικό Σχολείο, γιατί είναι ένα παραπάνω πλεονέκτημα καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να ακούω μουσική την ώρα που εργάζομαι. Θα ήθελα να είμαι γερή να συνεχίσω να το κάνω. Οι συνθήκες εργασίας είναι καλές. Δεν με ενοχλούν οι καιρικές συνθήκες, αλλά οι κακές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στον κάθε επαγγελματικό χώρο. Εντάξει, είναι κουραστικό όπως όλα. Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος μέσα από το επάγγελμα του πρέπει να νιώθει χαρά, γιατί αυτομάτως η χαρά πολλαπλασιάζεται και απλώνεται και στους γύρω του. Αλλιώς ένας δυστυχής, μίζερος και γκρινιάρης τα ανάλογα συναισθήματα θα μεταδώσει στο περιβάλλον του. Να δοξάζεις τον Θεό που έχεις εργασία και να προσπαθείς να την κάνεις κάθε μέρα και καλύτερα. Τέλος, πιστεύω ότι την αξία την δίνει ο άνθρωπος στο επάγγελμα κι όχι το επάγγελμα στον άνθρωπο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη!

Εγώ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να μιλήσω για το επάγγελμα μου.

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Καθαριστής: Ένα σπουδαίο επάγγελμα"

Σχολιάστε

Top