Η γιορτή του σχολείου μας για τον Μακεδονικό Αγώνα

Μακεδονικός Αγώνας10

Από την Έλενα Τριανταφύλλου, μαθήτρια του Β2 τμήματος Λυκείου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Μουσικό Σχολείο τίμησε στις 13 Οκτωβρίου την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.  Στη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου μας, έγινε ιδιαίτερη μνεία στη ζωή και το έργο του σπουδαίου αγωνιστή και ήρωα Παύλου Μελά.

Μακεδονικός Αγώνας6  Μακεδονικός Αγώνας2

Η σύντομη αλλά εξαιρετική γιορτή μας, άρχισε με το χρονικό του Μακεδονικού Αγώνα, δοσμένο όμως με τη μορφή του θεατρικού δρώμενου «Εσύ, παππού, πολέμησες στον Μακεδονικό αγώνα;» με μαθητές του Α΄3 τμήματος Γυμνασίου και του Α΄1 τμήματος Λυκείου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αναγνώσεις πεζών κειμένων, που μας έκαναν μετόχους του αγώνα των νεαρών Μακεδονιτισσών και της αυτοθυσίας του αξιωματικού του πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτη του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά.

Ακούσαμε υπέροχες μελωδίες από τη χορωδία του σχολείου μας.

Μακεδονικός Αγώνας11  Μακεδονικός Αγώνας12

Μακεδονικός Αγώνας13  Μακεδονικός Αγώνας7

Μακεδονικός Αγώνας5  Μακεδονικός Αγώνας4

Τον επίλογο έκανε ο καθηγητής Νικόλαος Ξάφης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Κυριακού Δημήτριος.

Μακεδονικός Αγώνας3  Μακεδονικός Αγώνας8

Η σχολική μας γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η συντονίστρια της γιορτής κ. Καλλιρόη Ντανά μίλησε στην εφημερίδα μας για την ιδιαίτερη αναφορά που έγινε στο Μακεδονικό πρόβλημα: «Στην εκδήλωση, αναφερθήκαμε σύντομα στο Μακεδονικό πρόβλημα, όπως σήμερα το παρακολουθούμε στη διεθνή σκηνή. Έγινε μια μεστή υπενθύμιση όλων των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων που αποδεικνύουν περίτρανα την ελληνικότητα της Μακεδονικής γης μας

Όσον αφορά στο νόημα της γιορτής, δήλωσε: «Τα μηνύματα του αφιερώματος στην επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα ήταν πολλά. Έγινε κατανοητό ότι ο Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε ένας κρίκος στην αλυσίδα των εξεγέρσεων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, γραμμένη με μαρτύρων αίμα, ηρωισμούς και ολοκαυτώματα.»

Τη χορωδία συγκρότησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Τη φιλολογική επιμέλεια της γιορτής είχε η καθηγήτρια Καλλιρρόη Ντανά. Υπεύθυνη χορωδίας η καθηγήτρια Ευστρατία Μαργαρίτη. Υπεύθυνοι ήχου ήταν οι καθηγητές Μπεϊνάς Δημήτρης και Τασούδης Δημήτρης καθώς και οι μαθητές Κηπόπουλος Δημήτρης και Γεώργιος Μουσλόπουλος.

Πρέπει να πούμε θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές και μαθητές που συνετέλεσαν στη γιορτή!

Για να δείτε τα θεατρικά δρώμενα της εκδήλωσης πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε την εκτέλεση του «Μακεδονία ξακουστή» πατήστε ΕΔΩ

Μακεδονικός Αγώνας9

 

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Η γιορτή του σχολείου μας για τον Μακεδονικό Αγώνα"

Σχολιάστε

Top