Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Βεργίνας!

Βεργίνα8

Από την Άννα-Μαρία Θεοδώρου, μαθήτρια του Α1 τμήματος Γυμνασίου.

Στις 23 Ιανουαρίου 2018 η Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βεργίνα και στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρόκειται για το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, όπως ήταν η αρχαία ονομασία της βασιλικής πρωτεύουσας των Μακεδόνων. Περιηγηθήκαμε στο μουσείο και ξεναγηθήκαμε από δύο εκπληκτικούς ξεναγούς.

Βεργίνα2    Βεργίνα7

Μέσα στο μουσείο είδαμε τις προσόψεις δύο αρχαίων βασιλικών μακεδονικών τάφων: του Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του Αλεξάνδρου του Δ΄, που ήταν ο γιος του μεγάλου στρατηλάτη. Ακόμα, είδαμε αρχαίες τοιχογραφίες, όπως η πασίγνωστη αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη, πανοπλίες και άλλα σκεύη που χρησιμοποιούνταν τα χρόνια εκείνα.

Βεργίνα3

Επίσης, είδαμε έναν συλημένο τάφο, επιτύμβιες στήλες και μακέτες των τάφων, αλλά και όλου του λόφου. Από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα ήταν η χρυσή λάρνακα και το χρυσό στεφάνι του Φιλίππου Β΄.

Βεργίνα9      Βεργίνα6

Αριστερά: η πρόσοψη του τάφου του Φιλίππου Β΄// Δεξιά: η χρυσή λάρνακα και το χρυσό στεφάνι του Φιλίππου Β΄

Οι ξεναγοί ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε μας ερώτηση και να ικανοποιήσουν την περιέργειά μας, προσφέροντάς μας σημαντικές λεπτομέρειες από καθετί που βλέπαμε. Μάθαμε πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα και ευχαριστηθήκαμε αυτήν την εκδρομή πάρα πολύ!

Μετά από την περιήγηση στο μουσείο αφεθήκαμε ελεύθεροι να τριγυρίσουμε στο χωριό για λίγη ώρα. Πιστεύω πως αυτή η εκδρομή ήταν υπέροχη για αυτούς που επισκέπτονταν τον χώρο για πρώτη φορά, όσο και για αυτούς που τον είχαν ξαναεπισκεπτεί παλιότερα.

Βεργίνα8

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Αρχαίας Ιστορίας, που διδασκόμαστε τη φετινή σχολική χρονιά. Μας συνόδεψαν οι εξής καθηγήτριες και καθηγητές του σχολείου μας: Καραγιάννη Μερόπη, Αθανασίου Χριστίνα, Ντανά Καλλιρόη, Ξάφης Νικόλαος, Τελμετίδης Κωνσταντίνος και Ξανθόπουλος Παναγιώτης.

Φωτογραφίες από την ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου των Αιγών: https://www.aigai.gr/

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Βεργίνας!"

Σχολιάστε

Top