Τα προβλήματα του σχολείου μας

Από το 1997, το Μουσικό σχολείο Ξάνθης αποτελεί πηγή πολιτισμού και παιδείας για τον Νομό Ξάνθης, καθώς φοιτούν μαθητές από όλες τις γωνιές του. Παρ’όλη την συμβολή του με διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, με κύριο αυτό της στέγασης.

Ειδικότερα, το κτήριο δεν μπορεί να καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες των μαθητών, αφού δεν έχει αρκετές αίθουσες, κατάλληλες για τα μουσικά μαθήματα. Επιπλέον από την αρχή της χρονιάς με τις πρώτες βροχές πολλές αίθουσες πλημμύρισαν και πλημμυρίζουν λόγω των τεράστιων ρωγμών στην οροφή. Νερά, ακαθαρσίες πτηνών (κουτσουλιές) πλήττουν τόσο τις τάξεις όσο και την αίθουσα όπου οι μαθητές γευματίζουν.

 Τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Υ.Γ.Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι σε ένα νομό που δίνει απλόχερα χρήματα για γιορτές παλιάς πόλης και καρναβάλια, δεν δίνονται χρήματα για την επένδυσή σε ένα θησαυρό πολιτισμού…

 

Επιμέλεια Βίντεο: Νίκος Χαμηλάκης

Φωτογραφικό υλικό: Σάββας Ασικίδης

Αρθρο: Μαρία Αθανασοπούλου

 

2 comments on “Τα προβλήματα του σχολείου μας

  1. Ο/Η Elsa Daskalopoyloy λέει:

    Μπράβο παιδιά, ωραία δουλειά!!!! Αυτό το βιντεάκι σας πρέπει να το στείλετε στο Radio Αρβύλα μήπως και «ταρακουνηθούν» οι υπεύθυνοι «ανεύθυνοι» και αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!

  2. Ο/Η Ελεάνα Δημητρίου λέει:

    “Θησαυρός πολιτισμού’, πολύ σωστά! Δυστυχώς σ’αυτόν τον τόπο ο πολιτισμός πρέπει ν’αγωνιστεί σκληρά για να πάρει ένα μερίδιο από το… σουβλάκι! Συνεχίστε τον αγώνα, είναι δίκαιος!!!

Σχολιάστε

Top