«Το δάσος των πτωμάτων»

Το δάσος Aokigahara (ή Jukai- δεντροθάλασσα) «γεννήθηκε» μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Φούτζι γνωστό για την συμμετρικότητα του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει γνωστό. Διότι το δάσος αυτό ονομάζεται το <Δάσος των Αυτοκτονιών>.

φουτζι

Και φυσικά υπάρχει λόγος για την ονομασία του. Πλέον κάθε χρόνο βρίσκονται πάνω από 100 πτώματα, σε κατάσταση αποσύνθεσης ή κόκαλα πτωμάτων που δεν ανακαλύφθηκαν όταν έπρεπε. Σήμερα το δάσος έχει γίνει προορισμός για αυτοκτονίες περισσότερο από προορισμός για πεζοπορία ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Το μόνο πιθανό μονοπάτι έχει περιορισμένη προσβασιμότητα και είναι σχετικά σύντομο. Σε ένα σημείο του, υπάρχει πινακίδα που προσπαθεί να αποτρέψει άτομα από το να αυτοκτονήσουν, αλλά δυστυχώς δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Κύρια αίτια θανάτου: κρέμασμα, υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών ή και ασιτία, επειδή τα θύματα χάθηκαν στο δάσος.

aokigahara

Όμως το δάσος είναι μια φυσική παγίδα από μόνο του. Λόγω της μαγνητικότητας που εκπέμπει το Φούτζι, καθιστάται αδύνατη η χρήση της πυξίδας και η πυκνή του βλάστηση δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Άρα σε περίπτωση που ένα άτομο δεν ξέρει αν θέλει με σιγούρια να αυτοκτονήσει, δένει μια κορδέλα στα δέντρα από τα οποία περνάει για να μην χαθεί. Μερικοί βρίσκουν τις σπήλιες, κατασκηνώνουν για 1-2 ημέρες και φεύγουν.  Οι σπηλιές του Φούτζι διατηρούν τον χειμερεινό πάγο μέχρι και τις καλοκαιρινές  ημέρες, πράγμα πανέμορφο.

socialrewhat

Τέλος, το δάσος είναι υπέροχο παρά την τρομακτική ιστορία και τα μυστικά που κρύβει. Εσύ θα το επισκεπτόσουν;

 φ γξμνφγκψφ υ

Γεωργία Αρβανιτάκη

Σχολιάστε

Top