Μαθητική Πένα 2ο τεύχος- ΓΕΛ Τυρνάβου

γριπη 1

Γρίπη 2020

   Βογιατζής Ανδρέας, Β1 Πότε «κολλάει» η γρίπη και πώς δεν θα την μεταδώσουμε; Η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω των αναπνευστικών εκκρίσεων (με βήχα ή φτάρνισμα). Μεταδίδεται επίσης είτε άμεσα, είτε μέσω ….

Democracy-ENG

Δημοκρατία

Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα με διαφορετικές μορφές κατά κοινωνίες και ιστορικές περιόδους, σύμφωνα με το οποίο η πολιτική εξουσία πηγάζει από τον λαό και ασκείται προς όφελός του. Βασικές  αρχές του μεταξύ άλλων αποτελούν ….

δημοκρατία

Είμαστε άξιοι της δημοκρατίας;

Διαχρονικά ο άνθρωπος μάχεται για τα δικαιώματά του, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Στην Ελλάδα, το έτος 1828 χαρακτηρίζεται καθοριστικό, αφού για πρώτη φορά εκλέγεται κυβερνήτης από τον λαό. Ανά τα χρόνια ωστόσο, πολλοί ήταν ….

2020-2-6

Σταυρόλεξο – Υγεία

  Οριζόντια 2. Η προσπάθεια που γίνεται για να προλάβουμε εκ των προτέρων και να αποτρέψουμε κάποιες αρνητικές ή ανεπιθύμητες καταστάσεις, ενέργειες ή συνέπειες ονομάζεται……. 8. Ο κλάδος εκείνος που ασχολείται με τους όγκους ονομάζεται….. 9. Ένας διατροφικός ….

10

Κατακτώντας το αύριο…

«Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα». Αυτά ήταν τα λόγια του Σάμουελ Μπέκετ, ενός Ιρλανδού συγγραφέα, ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1969. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν όλα ….

αθλ1

Υγιεινές τροφές για (πρωτ)αθλητές!

  Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δε θεωρείται εύκολη διαδικασία. Το άτομο που λαμβάνει την απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό πρέπει να έχει κατά νου ότι η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα εξαρτάται από ….

ygieines_trofes

Συμπληρώματα διατροφής: Τα χρειαζόμαστε;

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι υποκατάστατα μιας ισορροπημένης υγιεινής δίαιτας. Μία δίαιτα που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, επαρκή πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά θα πρέπει φυσιολογικά να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που ….

εργ1

Η παραβίαση της παιδικής ηλικίας

Κάθε τρία δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του πλανήτη πεθαίνει ένα παιδί εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών εργασίας, ενώ ένα στα έξι εργαζόμενα παιδιά τραυματίζεται ή σκοτώνεται σε εργατικό ατύχημα. Το κουδούνι του σχολείου δεν χτύπησε για ….