Κατακτώντας το αύριο…

10
«Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα». Αυτά ήταν τα λόγια του Σάμουελ Μπέκετ, ενός Ιρλανδού συγγραφέα, ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1969.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ποια είναι άραγε τα νοήματα και τα συμπεράσματα που έρχονται σαν συνέπεια των λόγων του αυτών; Βλέπετε, είναι η αφορμή για την κατάκτηση μιας αρχής σπουδαίας στην ζωή, για την οποία όλοι μας αξίζει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε. Προσπάθεια…

Η προσπάθεια είναι η αντανάκλαση του βαθμού επιτυχίας στην πορεία κάποιου. Κάθε άνθρωπος υπηρετεί ένα καθήκον στην ζωή του, έναν στόχο προσωπικό μα συνάμα και συλλογικό. Όλοι θέτουν ως κύριο σκοπό την επιτυχία τους, η οποία ξεκινάει με την απόφαση για προσπάθεια. Για κάθε πειθαρχημένη προσπάθεια υπάρχει πολλαπλή αμοιβή. Το να βάζεις τον πήχη ψηλότερα μέρα με την μέρα, κάνοντάς τον ολοένα και βαρύτερο από τις επιθυμίες και τα όνειρα που θέλεις να κατακτήσεις, είναι αδύνατο, εάν δεν είσαι  οπλισμένος με προσπάθεια και αισιοδοξία.

Προσπάθεια τέτοια που δεν θα αφήσει τίποτα στο διάβα της να σταθεί εμπόδιο, τέτοια που θα σε ανταμείψει έτσι, ώστε να εκπληρώσεις τους πολυπόθητους σκοπούς της ζωής σου, όσους με ζήλο κυνηγάς. Άλλωστε, το μοναδικό ταξίδι που μένει ανεκπλήρωτο είναι αυτό που ποτέ δεν αρχίζει, και γι’αυτό, δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για κάποιον που δεν ξέρει προς τα πού οδεύει, για κάποιον που δεν εχει ορίσει στόχους ή απλώς φοβάται να τους αντικρίσει μια μέρα, καθώς θα γίνονται πραγματικότητα.

Φαινόμενο που θα χαρακτηριζόταν σύνηθες από αρκετούς. Είναι στην φύση των ανθρώπων. Εξανδραποδίζονται από τον φόβο της αποτυχίας, αποπροσανατολίζονται και παρεκκλίνουν από τον στόχο που έχουν θέσει  παραμένοντας στάσιμοι και καταδικασμένοι, επειδή απλώς τόλμησαν να αψηφίσουν την δύναμη της προσπάθειας. Όμως, πνίγεσαι όχι, αν πέσεις στον ωκεανό, αλλά, αν παραμείνεις βυθισμένος σ’αυτόν.

Είναι στο χέρι μας λοιπόν να ανέβουμε στην επιφάνεια των φόβων και των αμφιβολιών που μας πνίγουν, απομακρύνοντάς τους έναν προς έναν. Γιατί κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω σου, αγναντεύοντας το παρελθόν, οι στιγμές που αγωνίστηκες και προσπάθησες πραγματικά θα είναι αυτές που θα αποδειχθούν οι πιο ωραίες. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι καλύτερο από έναν άνθρωπό που εξελίσσεται μέσα από τις αμέτρητες προσπάθειές του; Η προσπάθεια είναι σίγουρα μια επένδυση στην οποία πρέπει όλοι να στηρίξουμε την κατάκτηση των «θέλω» μας.

 Καραούζα Θάλεια, Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης