Γλυκά μαξιλαράκια

3755-glykamaksilarakia

 

Περιγραφή

Απίθανα κουλουράκια αφράτα, γεμιστά με μαρμελάδα!

 

Συστατικά

•150 γρ γιαούρτι

•3 κροκοι αυγο

•5 κ σούπας ζαχαρη

•1 βανίλια

•1 μπέικιν πάουντερ

•310 γρ αλεύρι

•1 πρέζα αλάτι

Μαρμελάδα της επιλογής σας

 

Οδηγίες

 

1.         Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και κάνουμε μια μπάλα, αφήνουμε 15 λεπτά, να ξεκουραστεί.

2.         Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβουμε λίγο ( κάνουμε μια χαρακιά) στη μέση από το ένα τετράγωνο κομμάτι

3.         Σε ένα άλλο τετράγωνο κομμάτι βάζουμε μαρμελάδα από δαμάσκηνα η φράουλα η βερίκοκο. Σκεπάζουμε με το τετράγωνο με την χαρακιά, πατάμε καλά τις άκρες γύρο γύρο ,για να κολλήσουν μεταξύ τους

4.         Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα μαξιλαράκια μας και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.

5.         Αλείφουμε τα μαξιλαράκια μας με μαρμελάδα βερίκοκο, βάζουμε πάλι λίγη μαρμελάδα στο άνοιγμα και πασπαλίζουμε με άχνη.

Γίνονται και σκέτα χωρίς τίποτα μέσα.

 

Γιάννης Μαρινάκης

 

Σχολιάστε

Top