Κωκ σε παραλλαγή

Κωκ σε παραλλαγή

Περιγραφή

Μια απίθανη παραλλαγή της γνωστής μας τούρτας κωκ!

Συστατικά

         6 ασπράδια είναι κάπου στα 210 γρ

         225 γρ άχνη.

         112 αλεύρι μαλακό

         113 νισεστέ

         2 βανίλιες

Για την κρέμα

         37 γρ άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (που θέλει βράσιμο)

         450 γρ γάλα

         5 κ.σ. ζάχαρη

         2 βανίλιες

Εκτός αυτού χρειαζόμαστε

         225 γρ βούτυρο

         10 κ. σούπας άχνη

Για το γλάσο θέλουμε

         200 γρ. κουβερτούρα

         50 γρ. κρέμα γάλακτος

         5 κ. σ. σούπας βούτυρο

Οδηγίες

1.         Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε δυο φόρμες 24άρες βάζω στον πάτο λαδόκολλα.

2.         Τώρα κάνουμε το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια Καλά να στρατέψουν αρκετά Καλά, ρίχνουμε σιγά σιγά και την άχνη και τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

3.         Ρίχνουμε το χυλό μέσα στις δυο φόρμες και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 170 C για 20-25 Λεπτά , κάνουμε και το τεστ με το ξυλάκι γιατί κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Αφήνουμε μετά να κρυώσει. Ξεκολλάμε την λαδόκολλα.

4.         Φτιάχνουμε την κρέμα: Από το γάλα παίρνουμε μερικές κουταλιές της σούπας και το ανακατεύουμε με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το ανακατεμένο κορν Φλάουερ και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και να πήξει. Το περνούμε από την φωτιά και βάζουμε επάνω μια μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Δεν κάνει να είναι ζεστή, όταν το ρίξουμε μετά στο βούτυρο γιατί θα μας χαλάσει η κρέμα μας.

5.         Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά, να αφρατέψει η κρέμα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την κρέμα μέσα στο βούτυρο και χτυπάμε πάντα με το μίξερ Καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να ησυχάσει.

6.         Μετά στήνουμε το κωκ μας. Βάζουμε επάνω σε έναν πάτο την κρέμα και από πάνω τον άλλον πάτο. Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσει σε μπεν μαρι και αλείφουμε το κωκ. Αν θέλουμε βάζουμε επάνω στους πάτους πριν βάλουμε την κρέμα επάνω, λίγη μαρμελάδα κόκκινη.

 

Γιάννης Μαρινάκης

 

 

Σχολιάστε

Top