Käsekuchen

kaesekuchen

Περιγραφή

Είναι το αυθεντικό «τυρογλυκό» της Γερμανίας. Ειναι πολύ ελαφρύ και γευστικότατο.

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση

  • 330 γρ.αλευρι
  • 125 γρ.ζάχαρη
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Γέμιση

  • 1 κιλο στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακ. άνθος αραβοσίτου
  • 125 ml γάλα
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 2 αυγά

Πώς το κάνουμε:

  1. Από τα συστατικά της βάσης πλάθουμε τη ζύμη για τον πάτο.
  2. Άπλώνουμε τη ζύμη σε μια διερούμενη φορμα 28 εκ. βουτυρωμένη καλύπτοντας και τα πλαινά μέχρι πάνω.
  3. Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπώλ και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175′ για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Ενας καλός τρόπος για να γίνει η βάση είναι να βάλετε τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλα και να την ανοίξετε με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 36 εκ. Το μίγμα της γέμισης ειναι πολύ ρευστό όταν φτιάχνετε.

Σχολιάστε

Top