Χοιρινό στη γάστρα με ξινολάχανο

sauerkr
  • 1 κιλό χοιρινό
  • αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρας
  • 2 σκελίδες σκόρδο

για το ξινό λάχανο:

  • 800-1000γρ. ξινό λάχανο
  • 250γρ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι σε κόκκους

    Εκτέλεση

    Στραγγίζουμε πολύ καλά το λάχανο και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε ζεστάνει ήδη ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το πιπέρι σε κόκκους και το αφήνουμε για μία ώρα να σιγοψηθεί.

    Πλένουμε καλά το χοιρινό και το βάζουμε στη γάστρα. Αλατίζουμε τη σάρκα του, προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδο και λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις βγάλουμε το κρέας από τον φούρνο το πασαλείφουμε με τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου που την έχουμε λιώσει και το περιχύνουμε με μπύρα. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο, χωρίς καπάκι, για να ροδοψηθεί και να εξατμισθεί η μπύρα.

    Σερβίρουμε το κρέας σε ένα ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με το λάχανο.

    Καλή μας όρεξη!

Σχολιάστε

Top