Γερμανικός μπυρομεζές

3719-flammkuchen-by-fonto

Tι χρειαζόμαστε:

• 500γρ. κρεμμύδια

• 200γρ. μπέικον

• 200gr. κρέμα γάλακτος

• 50γρ. ελαιόλαδο

• 2 αυγά

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 πρέζα πιπέρι

• λιγο θυμάρι

• λίγη ρίγανη

Για τη ζύμη

• 200γρ. αλεύρι μαλακό

• 150γρ. αλεύρι σίκαλης

• 1φακ. μαγιά σε σκόνη

• 250γρ. νερό

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 πρέζα ζάχαρη

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

1. Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστο μέρος να φουσκώσει.

2. Όταν είναι έτοιμο, το χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο.

3. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε (μέχρι να ροδίσουν λίγο) με το ελαιόλαδο και το μπέικον.

4. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κρεμμύδια.

5. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη και το απλώνουμε στο φύλλο.

6. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 8-10 λεπτά.

 

Σχολιάστε

Top