BREZEL

BREZEL2

Τι χρειαζόμαστε:

Για την Ζύμη

  • 300 γρ. Quark γερμανικιά μυζήθρα ή αφρόπηχτο ελληνικό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 βανίλια
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • 1 κιλό αλέυρι

Για την Κρέμα

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 8 κουταλιές αλέυρι
  • 1½ λίτρο γάλα περίπου
  • 40 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγά

Πώς το κάνουμε:

  1. Για την κρέμα, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλέυρι μας ανακατέυοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το μισό γάλα, το πορτοκάλι χυμό και ξύσμα, την κρέμα βανίλιας και την ζάχαρη. Ανακατέυουμε και βάζουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατέυουμε έντονα.
  2. Για την εναλλακτική κρέμα, απλώς φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθόντας της οδηγίες τις συσκευασίας και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Για την ζύμη μας, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέυουμε προσθέτοντας σιγά σιγά απο το αλέυρι μας. Φτιάχνουμε μια σφιχτή ζύμη.
  4. Κόβουμε απο την ζύμη μπαλάκια ίσα με ένα αυγό και πλάθουμε ένα μεγάλο κορδόνι, πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε στην μέση,δημιουργόντας τα Brezel. Αλευρώνουμε τα χέρια μας κάθε τόσο για να μην μας κολάει η ζύμη.
  5. Τοποθετούμε τα Brezel σε ταψί με λαδόκολα και γεμίζουμε τις τρύπες τους με κρέμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
  7. Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και μόλις βγάλουμε τα Brezel τα αλοίφουμε με αυτή. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθούν και έπειτα τα συντηρούμε σε τάπερ.
    Καλή επιτυχία

Σχολιάστε

Top