Εισαγωγή των Μαθητών στον Κόσμο της Αστρονομίας

esero

To ESERO είναι το κύριο εργαλείο της ESA στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προώθηση του STEM και παρέχει κατάρτιση εκπαιδευτικών στο STEM, υλικό διδασκαλίας για την εκπαίδευση στην τάξη και για εκπαιδευτικά projects. Επίσης διοργανώνει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές και μαθήτριες, σχετικά με τον κόσμο της Αστρονομίας και του διαστήματος.

Την προηγούμενη Παρασκευή (21/02/2025), οι σχολικοί όμιλοι της Αστρονομίας και της Σχολικής Εφημερίδας του σχολείου μας, συμμετείχαν στην εκπαιδευτική και διαδραστική παρουσίαση της ESERO. 

Η παρουσίαση αυτή συμπεριλάμβανε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κλίμα της Γης, καθώς και για τους δορυφόρους που το παρακολουθούν. Μάθαμε για τις φυσικές καταστροφές και το πως τις επηρεάζει η κλιματική αλλαγή. Επιπλέον μάθαμε για το πως μπορούμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένο από τους δορυφόρους (όπως τους sentinel), αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτά.

Αξέχαστο ήταν επίσης το quiz και η διάφορες ερωτήσεις, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, καθώς τους σκίσαμε όλους (42η θέση) και καθώς αποκτήσαμε γνώσεις που θα μας μείνουν για μία ζωή.

- Δημήτρης Γρυσμπολάκης & Στέλλα Μωραΐτη (Μήτρος κ Καίτη)

Σχολιάστε