Συνταγή για γκόγκες

του ΜιχάληΤριμπούκα

 

Οι γκόγκες είναι ένα παραδοσιακό, απλό φαγητό που οι γιαγιές μας φτιάχνουν στο Άργος τις Απόκριες.

 Ζήτησα από τη γιαγιά μου τη συνταγή και να τη!

Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει!

Υλικά :
1 κ. αλεύρι
λίγο λάδι
νερό (όσο χρειάζεται)

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι και λίγο ξύδι σε μια μικρή λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Ύστερα αρχίζουμε να ρίχνουμε νερό, ζυμώνουμε ρίχνοντας νερό μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας και τα τοιχώματα της λεκάνης.

Μετά αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με μία πετσέτα για μισή ώρα να ξεκουραστεί από το ζύμωμα.

Στη συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια, τα κομμάτια τα κάνουμε μικρές μπαλίτσες και στη συνέχεια με τα χέρια μας τα κάνουμε κορδόνια. Ύστερα τα κορδόνια τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Μετά παίρνουμε ένα ένα κομματάκι και με τα δάκτυλά μας φτιάχνουμε μια λακουβίτσα.

Παίρνουμε τα μακαρόνια , αφού τα αλευρώσουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, στην οποία είχαμε βάλει νερό να βράσει. Αφήνουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά στη φωτιά και μετά είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Στο τέλος τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λιωμένο βούτυρο ή καυτό λάδι, αν θέλουμε) και είναι έτοιμα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης