Παράξενα μουσεία απ” όλον τον κόσμο!

PARAXENA_MOUSEIA

Από τα μουσεία με τις οπτικές ψευδαισθήσεις, μέχρι το μουσείο που τα εκθέματά του βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, δείτε κάποια από τα πιο παράξενα μουσεία σε όλο τον κόσμο, που θα σας συναρπάσουν:

➔    Τρομακτικό Μουσείο, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία:

Το “Kuntzkamera”, ιδρύθηκε από τον τσάρο Πέτρο τον Πρώτο, ο οποίος μάζεψε διάφορα περίεργα πράγματα απ” όλη την Ρωσία σ” αυτό το μουσείο: παράξενα πλάσματα και ζώα διατηρημένα σε αλκοόλ, όργανα βασανιστηρίων, περίεργα έργα ζωγραφικής κ.α.

a

➔    Μουσείο Κατασκόπων, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ:

Αφιερωμένο σε διάσημους κατασκόπους του κόσμου και στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στις αποστολές τους. Από γυαλιά με κρυφές κάμερες και στυλό-περίστροφα, μέχρι αναπτήρες-φωτογραφικές μηχανές και κραγιόν-πολυεργαλεία, το μουσείο παρουσιάζει όλα εκείνα τα gadgets που μετατρέπονται εύκολα και γρήγορα σε φονικά όπλα, απαραίτητα εργαλεία σε διάφορες… επικίνδυνες αποστολές και σίγουρα αυτά που βρίσκει κανείς στις… τσέπες του Τζέιμς Μποντ.

b

➔    Μουσεία με τις οπτικές ψευδαισθήσεις, Νότια Κορέα:

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να δίνει ένα τρυφερό φιλί στο μάγουλο της Τζοκόντα, να τρέχει παρέα με τον θρυλικό Πήγασο ή ακόμη και να συλλέγει σε ένα δοχείο τα ούρα ενός μωρού; Όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη μπορούν να συμβούν αν επισκεφτείτε ένα από τα μουσεία οπτικών ψευδαισθήσεων, της Νότιας Κορέας.

c

➔    Το Μουσείο του ανθρώπινου σώματος:

Το Μουσείο του ανθρώπινου σώματος, βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Α44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη. Για το κοινό άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2008.

Σκοπός του μουσείου είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες του σ” ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σε ένα… γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να δουν και να ακούσουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, της υγιεινής ζωής και της σωματικής άσκησης.

Ερωτήσεις όπως “Γιατί πρέπει να κοιμηθώ;”, “Τι συμβαίνει όταν φταρνίζομαι;”, “Πώς τα μαλλιά μου μεγαλώνουν;” απαντώνται στο CORPUS με κατανοητό τρόπο κατά τη διάρκεια του “ταξιδιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα”.

d

 

➔  Υποβρύχιο Μουσείο Αγαλμάτων, Μεξικό:

 Ένα εντυπωσιακό μουσείο υπάρχει στις Δυτικές Ακτές των Ίσλα Μουχέρες, Πούντα Κανκούν και Πούντα Νιζούκ. Τα εκθέματα-γλυπτά δεν βρίσκονται όπως στα περισσότερα μουσεία σε μια αχανή και “κρύα” αίθουσα αλλά… στον βυθό του ωκεανού!

Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο περιλαμβάνει 403 γλυπτά σε φυσικό μέγεθος, κατασκευασμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία από τον υποβρύχιο γλύπτη Jason DeCaires Taylor, τον πρώτο άνθρωπο που σκέφτηκε να βάλει την τέχνη στον πάτο της θάλασσας! Τα αγάλματα, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπους να κάνουν καθημερινές εργασίες, είναι τοποθετημένα πάνω σε μεγάλες πλάκες τσιμέντου, τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων.

e

➔    Μουσείο Γάτας Κουτσίνγκ, Μαλαισία:

Στη Μαλαισία, η γάτα θεωρείται ζώο που φέρνει τύχη και, καθώς η πόλη Κουτσίνγκ φέρει το προσωνύμιο “The City Cat” (“Η Πόλη της Γάτας”), δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει το ομώνυμο Μουσείο.  Αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, οι λάτρεις της γάτας μπορούν να απολαύσουν 2.000 εκθέματα, έργα τέχνης και αγάλματα από όλο τον κόσμο: από μια αιγυπτιακή τεράστια γάτα, μέχρι είδη “Hello Kitty”!

f

X.Λ (Α2)

Σχολιάστε

Top