Ο πιο πιστός μου φίλος

40

Στις μέρες μας, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν κάποιο κατοικίδιο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ξέρουν να τα διαχειρίζονται και να τα φροντίζουν σωστά. Επειδή φροντίζω και εγώ κατοικίδιο, ξέρω ότι πολλές φορές είναι δύσκολο και κουραστικό. Τα ζώα χρειάζονται φροντίδα και αγάπη από εμάς .Είναι επίσης σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στο κατοικίδιό σου. Το κάθε ζώο έχει τις δικές του ανάγκες και «απαιτήσεις». Για παράδειγμα οι σκύλοι χρειάζονται βόλτα καθημερινά, ενώ οι γάτες όχι. Από προσωπική μου εμπειρία, ξέρω πως τα ζώα χρειάζονται κάθε πρωί φαγητό, λιχουδιές ενδιάμεσα στην ημέρα, αρκετό ύπνο, παιχνίδι και σημασία από εμάς.

Όμως, εκτός από τους ανθρώπους που φροντίζουν τα ζώα τους, υπάρχουν και άνθρωποι που παίρνουν ένα κατοικίδιο, το κακομεταχειρίζονται, και στο τέλος το αφήνουν μόνο του έξω στον δρόμο (αδέσποτα ζώα). Στα ζώα πρέπει να μιλάμε. Εκείνα δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε αλλά καταλαβαίνουν την ένταση της φωνής μας και τις εκφράσεις μας.

Γενικά, θα πρέπει να ασχολούμαστε πολύ με το κατοικίδιό μας, να το φροντίζουμε και να το αγαπάμε, έτσι ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι και εμείς και αυτά!!!

Κ.Μ.(Α2)

Σχολιάστε

Top