Περί ορέξεως…..

33

Υπάρχουν φαγητά που δεν θα τα έτρωγα ποτέ, φαγητά αηδιαστικά, φαγητά ακόμα και επικίνδυνα, που όμως είναι σε κάποια μέρη του κόσμου πολύ δημοφιλή. Πολλοί άνθρωποι τρελαίνονται να τα τρώνε , απίστευτο !

1. Σάντουιτς με Τηγανισμένα Μυαλά

Τα σάντουιτς με Τηγανισμένα Μυαλά συνήθως περιέχουν εγκέφαλο γουρουνιού.Σερβίρονται στην Αμερική και στο Μεξικό. Πρωτάρχισαν να σερβίρονται το 1880 στο Σεντ Λούις της πολιτείας Μισούρι στην Αμερική.

2. Τηγανισμένες Ταραντούλες

Τηγανισμένες ταραντούλες είναι αράχνες τηγανισμένες σε λάδι για 2 ώρες και σερβίρονται στην Καμπότζη οπού έχει γίνει πολύ συνηθισμένη λιχουδιά.Άρχισαν να καταναλώνονται στις αρχές του 1990.
34

3. Χάκαρλ

Το Χάκαρλ είναι ένα εθνικό πιάτο της Ισλανδίας και της Γροιλανδίας. Είναι ένας Γροιλανδέζος καρχαρίας από τον οποίο βγάζουν τα εντόσθια και τον θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά τον κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται μια καφέ κρούστα στο δέρμα του η οποία αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά κομμάτια. . Δεν ξέρουμε πότε φτιάχτηκε αυτό το πιάτο όμως ξέρουμε ότι τρώγεται εδώ και αιώνες.
36

4. Fugu Ιαπωνία

Το ψάρι “fugu” είναι πολύ γευστικό αλλά και το πιο δηλητηριώδες έδεσμα στον κόσμο. Σεφ στην Ιαπωνία περνούν πολλά χρόνια εκπαίδευσης για να μάθουν να αφαιρούν τα τοξικά σημεία από το συγκεκριμένο ψάρι, τα οποία είναι 1.200 φορές πιο δηλητηριώδη από το κυάνιο. Ακόμα και μια μπουκιά τοξικού κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.

37

5. Ωμό Χταπόδι

Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε το φαγητό μας μαγειρεμένο στο πιάτο, όχι όμως και στην Κορέα. Μπορείς να παραγγείλεις ζωντανό χταπόδι, το οποίο το κόβουν και το σερβίρουν ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Το επικίνδυνο σημείο είναι οι βεντούζες οι οποίες είναι ακόμα ζωντανές και μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό και να σε πνίξουν.

35

Σας άνοιξε μήπως η όρεξη;

O.M. (A2)

Σχολιάστε

Top