Ταξίδι στο Παρίσι – συνέντευξη της Εύας Τσάλα στη Γεωργία Καραμανίδου

Ταξίδι στο Παρίσι

              συνέντευξη  Γεωργία Καραμανίδου Β1

Το Παρίσι ή η Πόλη του Φωτός είναι μια εντυπωσιακή πόλη που πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται κάθε  χρόνο. Κάθε εποχή είναι μοναδική στο Παρίσι, ακόμη και το φθινόπωρο, που συνήθως  δε μας αρέσει.

Για αυτή την όμορφη πόλη και τα αξιοθέατά της θα μας μιλήσει μια μαθήτρια του σχολείου μας, η Εύα Τσάλα από τη Β΄ Γυμνασίου, η οποία  την επισκέφτηκε πρόσφατα και θα μας δώσει κάποιες πληροφορίες.

Εύα θα  ήθελα να σου κάνω κάποιες βασικές ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σου στο Παρίσι.

Φυσικά.

Πρώτα από όλα πόσες μέρες πέρασες σε αυτή την όμορφη πόλη;

Περίπου μία εβδομάδα . Εφυγα από την Ελλάδα στις  26/10 και γύρισα στις 31/10.

λουβρο

Άρα είχες αρκετό καιρό για να τη γνωρίσεις. Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα  για τα διάφορα αξιοθέατα και μουσεία που επισκέφτηκες;

Πρώτα επισκέφτηκα την Αψίδα του Θριάμβου, στην οποία δυστυχώς δεν μπόρεσα  να ανέβω επειδή ήταν κλειστή. Έπειτα συνέχισα την περιήγησή μου στο Λούβρο, το γνωστό μουσείο, που ήταν μια φανταστική εμπειρία. Εκεί είχα τη δυνατότητα να δω  την πασίγνωστη σε όλους Mona Lisa αλλά και  σημαντικά ελληνικά αγάλματα όπως η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης, που ήταν τοποθετημένα σε ξεχωριστές θέσεις και όλοι τα θαύμαζαν.

νικη της σαμοθρακης

Τι  άλλο σε εντυπωσίασε  στο  Παρίσι;

Φυσικά με εντυπωσίασε ο Πύργος του Άιφελ , ειδικά τη νύχτα είναι κάτι μοναδικό γιατί έχει πολλά φώτα. Επίσης, η βόλτα στον ποταμό Σηκουάνα, το μουσείο Ποπιντού και η Παναγία των Παρισίων,στην οποία δυστυχώς δεν μπορείς να μπεις μέσα γιατί  το εσωτερικό της είναι υπό κατασκευή  μετά την πυρκαγιά. Επίσης, να πω ότι για κάθε μικρή ή μεγάλη απόσταση που ήθελα να διανύσω  χρησιμοποιούσα το μετρό, που ήταν πολύ γρήγορο.

Tour_Eiffel

Επισκέφτηκες την Disneyland; 

Φυσικά! Η Disneyland είναι το όνειρο  για κάθε παιδί αλλά και για τους μεγάλους. Είχε  πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως roller coster, παραστάσεις εικονικής πραγματικότητα, πολλά μαγαζιά με διάφορα προϊόντα από ταινίες του Walt Disney τα οποία είχαν και πεντανόστιμα σνακς! Επίσης, το βράδυ δόθηκε στο κάστρο της μια παράσταση εικονικής πραγματικότητας σε συνδυασμό με πυροτεχνήματα! Το όνειρο κάθε παιδιού!

ντισνευ

Και τι δεν θα έδινα για να ήμουν κι εγώ εκεί! Πες μας όμως και κάτι που δε σου άρεσε.

Δυστυχώς δεν ήταν καλός ο καιρός και αυτό μας εμπόδισε σε διάφορες δραστηριότητες.

Χαίρομαι που δεν έμεινες στο αρνητικό κομμάτι. Σε ευχαριστούμε πολύ για όσα μας είπες και σου ευχόμαστε να κάνεις πάντα όμορφα ταξίδια.

Χαρά μου που απάντησα στις ερωτήσεις σου. Εύχομαι κι εγώ σε όλους να ταξιδεύουν και να αποκτούν εμπειρίες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης