Η εμπειρία της εφημερίδας – 3ος χρόνος

Πόσες ιδέες, πόσα οφέλη αλλά και πόση δουλειά είχε και φέτος αυτό το εγχείρημα! Αυτός ο μικρός σπόρος, που μπήκε πέρυσι και  άρχισε σιγά σιγά να γίνεται ένα  όμορφο δέντρο, για το οποίο είμαστε πλέον  υπεύθυνοι. 

Αυτός ήταν ο επίλογος του περσινού κειμένου που αφορούσε την εμπειρία μας  από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της σχολικής εφημερίδας. Φέτος διανύσαμε τον τρίτο χρόνο και αυτός ο επίλογος ταιριάζει απόλυτα, μόνο που υπάρχει μία διαφορά. Αυτό το  δέντρο μεγάλωσε πολύ και απότομα. Ψήλωσε τόσο, ώστε να μπορούμε να δούμε πέρα από τα στενά όρια του σχολείου μας, της περιοχής μας, της πόλης μας.

Η φετινή χρονιά ήταν για τη εφημερίδα του σχολείου μας κάτι ξεχωριστό. Η συντακτική μας ομάδα υπήρξε εμπνευστής και έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός Δικτύου σχολείων μαθητικών εντύπων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι συντακτικές ομάδες άλλων δέκα σχολείων, από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο, συνεργάστηκαν με την εφημερίδα μας και δημιούργησαν εξαιρετικά έργα. Εκπαιδευτικοί και μαθητές αντάλλαξαν απόψεις, σχεδίασαν δράσεις, υλοποίησαν κοινά έργα και δημιούργησαν ένα συνεργατικό  μαθητικό έντυπο, στο οποίο αποτυπώθηκαν τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Παράλληλα, «e-ματιά του 1ου» έφτασε μέχρι την μακρινή Αυστραλία! Η συντακτική μας ομάδα  συνεργάστηκε με τους μαθητές της Ομογένειας  και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους από το Γυμνάσιο της Αδελαΐδας, αποκομίζοντας εκτός από θετικές εντυπώσεις και την υπόσχεση για συνέχιση της διασχολικής μας επικοινωνίας.

Αυτή η πολύπλευρη δραστηριότητα που ανέπτυξε η σχολική μας εφημερίδα, με τη συνεργασία, την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, τη συνδημιουργία και την αλληλεπίδραση, έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε στην πράξη τι σημαίνει ανοιχτό και σύγχρονο σχολείο και να στοχεύουμε σταθερά προς αυτό.

Ζωή Τακαβάκογλουυπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που η εφημερίδα μας ξεκίνησε το ταξίδι της στα μονοπάτια του διαδικτύου. Σε όλο αυτό το διάστημα αρμένισε σε διάφορες θάλασσες και ορισμένες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σημαντικός σταθμός στο ταξίδι μας υπήρξε η δημιουργία του Δικτύου e–τύπος και η συνεργασία μας με μαθητές από άλλα δέκα σχολεία της χώρας από διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Η αγάπη και το μεράκι των παιδιών τη δυνάμωσαν και έτσι βρήκαν ένα βήμα για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και  τους προβληματισμούς τους, να μοιραστούν τα αγαπημένα τους βιβλία και τις προσωπικές τους δημιουργίες, να πάρουν συνεντεύξεις από καταξιωμένους συγγραφείς, δημοσιογράφους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, και το κυριότερο να συνεργαστούν. Μόνο χαρά και ευλογία αισθάνομαι που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Εύχομαι και ελπίζω ο δρόμος προς την Ιθάκη να είναι μακρύς…  Καλό καλοκαίρι!

Χατζηαγοράκη Ευαγγελία - υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης

 

Λίγες σκέψεις για την εμπειρία της σχολικής εφημερίδας

 Άλλος ένας χρόνος  έκλεισε- ο τρίτος στη σειρά- για τη σχολική εφημερίδα του Γυμνασίου μας. Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς θα ήθελα να σταθώ στην προσωπική μου εμπειρία, μιας και ήταν η πρώτη μου χρονιά ως μια από τις υπευθύνους εκπαιδευτικούς. Από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας της η εφημερίδα στάθηκε το βήμα, η φωνή του σχολείου μας! Ο πρώτος πυρήνας της, η μαγιά στήθηκε από τις δύο εξαιρετικές συναδέλφους μου, Ζωή Τακαβάκογλου και Ευαγγελία Χατζηαγοράκη και την αρχική ομάδα των μικρών μας δημοσιογράφων. Η ομάδα αυτή διευρύνθηκε, δέχτηκε στους κόλπους της νέα μέλη και άνοιξε τα φτερά της ενώνοντας τη φωνή της με άλλα σχολεία στην Ελλάδα.

Βλέποντας- εκ των έσω αυτή τη χρονιά- τη δουλειά που γίνεται, δεν μπορώ παρά να νιώθω ευγνωμοσύνη και περηφάνεια που είμαι μέλος αυτής της δημιουργικής κοινότητας, η οποία έκανε πιο ενδιαφέρουσα τη σχολική καθημερινότητα για όλους μας! Πρώτα απ’ όλα κέρδος μεγάλο να βλέπει κανείς μαθητές και μαθήτριες να αγκαλιάζουν ένθερμα την όλη προσπάθεια και πυρετωδώς να εργάζονται και να συνεργάζονται για να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα! Παιδιά γεμάτα δημιουργικότητα, φαντασία, έμπνευση που εξωτερίκευσαν τις ευαισθησίες, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους! Παιδιά που συνεργάζονταν, δούλευαν ομαδικά κι ακούραστα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές ανάγκες της ενημέρωσης!

Όλα αυτά μόνο κέρδος είναι για ένα σχολείο. Κέρδος γιατί η σχολική εφημερίδα δίνει βήμα στα ίδια τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα, κίνητρο να σκεφτούν, να σχηματίσουν γνώμη, να εμπλουτίσουν το λόγο τους, να δώσουν το στίγμα τους! Δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των ίδιων των παιδιών στη σχολική κοινότητα, στην τοπική κοινωνία, αλλά και ,μέσω της συνεργασίας με άλλα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα! Πετυχαίνει ,δηλαδή, όσα η τυπική εκπαίδευση δυσκολεύεται να πετύχει. Και πάνω απ’ όλα… είναι ένα μέσω για να φτιάξουμε όλοι το σχολείο που θέλουμε: Ένα δημοκρατικό, συμπεριληπτικό και εξωστρεφές σχολείο με άποψη!

 Σαράφη Μαρία – υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης

 

Απίστευτο αλλά αληθινό!!! Η σχολική εφημερίδα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία μιας ομάδας εκπαιδευτικών και τη διάθεση συμμετοχής των μαθητών του σχολείου μας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, βρήκε αποδοχή από μια μεγάλη μερίδα μαθητών όλων των τάξεων. Έγινε ο χώρος έκφρασης τους για διάφορα θέματα, κοινωνικά, επιστημονικά, καλλιτεχνικά, γευσιγνωσίας, πολιτιστικά…

Τι είναι οι μαθητές μας; Μια χούφτα από αισθήματα, προσδοκίες, όνειρα, διαψεύσεις, απογοητεύσεις, λαχτάρα για το αύριο, βουτηγμένοι στον πηλό του σώματος που αντί να μαραζώνουν, αντιστέκονται και ζητούν λύτρωση. Να πως θα μπορούσα να περιγράψω τη συμμετοχή τους στην εφημερίδα, μαθητές οι οποίοι ξεκίνησαν διατακτικά αλλά γεμάτοι προσδοκίες για ένα ταξίδι προσωπικής και συλλογικής έκφρασης. Είδα να αναζητούν το φως από ψηλά, να κρατούν στο χέρι τους το όνειρο και να το ζωγραφίζουν, το πρόσωπό τους να φεγγοβολά στα κείμενά τους, την ψυχή τους να λάμπει στο χαρτί, να ουρανοδρομούν στον ουρανό. Έτσι έγραψαν τρία χρόνια, σταγόνα σταγόνα, χρόνο στο χρόνο κείμενα του κόσμου του ανθρώπινου, πότε ενώνοντας τα χέρια τους και πότε τις καρδιές του. Αρπάζοντας το φως της γνώσης…

Η γραφή είναι η υψηλή λογοτεχνία της ίασης… Να εμπνέεστε από τους γίγαντες του πνεύματος, να κάτι που σίγουρα αξίζει.

Καλή συνέχεια στην εφημερίδα, καλή συνέχεια στη μαθητική έκφραση!

Μάρθα Μερτσανίδου – υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης

 ομαδα χειμωνας δημ

Έγινα μέλος της εφημερίδας του σχολείου μας όταν πήγαινα Β’ Γυμνασίου και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή! Αυτά τα δύο χρόνια, έκανα καινούριους φίλους. Όταν μαζευόμασταν κάναμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και περνούσαμε όμορφα. Οι καθηγήτριές μας, μας πρότειναν διάφορα θέματα και ο καθένας επέλεγε να γράψει ένα άρθρο, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, να κάνει μια ζωγραφιά ή να βγάλει μια φωτογραφία, με το θέμα το οποίο τον ενέπνεε περισσότερο.Όλοι μας, προτείναμε ιδέες, αφήναμε τη φαντασία μας να δουλέψει και προσπαθούσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις το άρθρο σου στην εφημερίδα του σχολείου σου!

Εκτός όμως από το να γράφουμε, φέτος καταφέραμε να κάνουμε δύο επισκέψεις! Μία στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της Ερτ3 και μια ακόμη, στην διεθνή έκθεση βιβλίου. Μου άρεσαν πάρα πολύ και οι δύο εκδρομές μας! Περάσαμε πολύ όμορφα, είδαμε και μάθαμεκαινούρια και ενδιαφέροντα πράγματα!

Κάτι ακόμη που κάναμε φέτος, εξίσου πρωτόγνωρο και διασκεδαστικό, ήταν η συνεργασία μας αλλά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Μέσα από βιντεοκλήσεις αλλά και ευχές, φωτογραφίες και κείμενα στο padlet που είχαμε δημιουργήσει όλοι μαζί, μάθαμε πως ζουν τα παιδιά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, πως είναι οι συνθήκες στα σχολεία τους και τι θα ήθελαν να αλλάξουν. Ανταλλάξαμε απόψεις και πληροφορίες για διάφορα θέματα και γνωριστήκαμε καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε αρκετά κοινά! Ήταν μια πολύ ωραία και σημαντική για εμάς εμπειρία!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις καθηγήτριές μας, που μας έδωσαν την ευκαιρία να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει, να γράψουμε, να μάθουμε και να δημιουργήσουμε νέες παρέες και αναμνήσεις!

Το να είμαι μέλος της εφημερίδας μας, είναι μια δραστηριότητα που θα μου λείψει πολύ, τώρα που το κεφάλαιο «Γυμνάσιο» κλείνει για εμένα!

Ιφιγένεια Γιουμουσίδου Γ΄Γυμνασίου

τηλεοραση

 Η συμμετοχή μου στη σχολική εφημερίδα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Αρχικά, πιστεύω πως τα θέματα με τα οποία ασχολούμασταν με βοήθησαν να διευρύνω τις γνώσεις μου ενώ ταυτόχρονα περνούσα ευχάριστα τον χρόνο μου. Νιώθω πολύ όμορφα που υπήρξα μέλος αυτής της ομάδας.

Άννα Παμπουκίδου Γ΄Γυμνασίου

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά μου στην εφημερίδα και πιστεύω ότι ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη. Πήγαμε τις εκδρομές μας, κάναμε τις έρευνέςμας και αποκτήσαμε νέες εμπειρίες. Μια από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν η επίσκεψή μας στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ3! Είδαμε ολόκληρο studio,  πως βγαίνει μια εκπομπή στον «αέρα» της τηλεόρασης και το καλύτερο… καθίσαμε στη θέση του παρουσιαστή! Επίσης θέλω να πω και ένα αντίο  στα παιδιά που φεύγουν για να το Λύκειο. Τους εύχομαι να έχουν καλή πρόοδο για να τα πάνε καλά. Προτείνω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα σε όποιον μαθητή έρχεται για πρώτη φορά στο σχολείο μας  να μπει πρώτα στην εφημερίδα γιατί να ζήσει μια αξέχαστη την εμπειρία!!

Πιαντιάροβ Ανέστης Β΄ Γυμνασίου

 προετοιμασια για συνεδριο

Φέτος κλείνω την δεύτερη χρόνια μου στην συντακτική ομάδα του σχολείου. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς, πίστεψα πως την  είχα γνωρίσει, και πως οι εμπειρίες που αποκόμισα, μου είχαν έδωσαν μια εικόνα για το πως θα ήταν η φετινή χρόνια, στην δεύτερα γυμνασίου. Ωστόσο, μια έκπληξη με περίμενε, γιατί  κατάφερα και να πάρω τόσες καινούργιες και ιδιαίτερες εμπειρίες. Αξίζουν όλα τα παιδιά και οι καθηγήτριες, οι οποίες μας καθοδήγησαν και μας βοήθησαν να γίνουμε οι καλύτεροι εαυτοί μας. Συγχαρητήρια για την σκληρή δουλειά τους και ένα ευχαριστώ για την αγάπη που μας δίνουν κάθε χρόνο. Πράγματι, δεν γνωρίζω πως θα κυλήσει η επόμενη χρονιά, αλλά είμαι σίγουρη πως θα η εφημερίδα θα με περιμένει με τα χέρια της ανοιχτά για να με υποδεχθεί!

Ιουλιέτα Αντωνίου Β΄ Γυμνασίου

 

Η εμπειρία μου στην εφημερίδα ήταν πολύ διασκεδαστική! Η εφημερίδα είχε φέτος συνεργασία με σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας και αυτό έτην έκανε πολύ πιο ενδιαφέρουσα.  Υπήρχαν πολλές  συναντήσεις μέσω webex με τα  σχολεία, που συνεργαζόμασταν. Επίσης, η επίσκεψη στην ΕΡΤ 3 ήταν διασκεδαστική, αφού είδαμε από κοντά το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ 3 και τον τρόπο που δουλεύουν. Ελπίζω να περάσουμε και του χρόνου τόσο καλά και ακόμη καλύτερα!

Αλεξάνδρα Μουμουλίδου Β΄Γυμνασίου

 

Η προσωπική μου εμπειρία από την εφημερίδα για δεύτερη χρονιά ήταν υπέροχη. Κάναμε διάφορες δράσεις όπως η συνεργασία με άλλα σχολεία. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι ανταλλάξαμε απόψεις για το θέμα της εκπαίδευσης με παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Επίσης, επισκεφτήκαμε την ΕΡΤ3 όπου μας εξήγησαν πολλά πράγματα για το πώς δουλεύουν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Τέλος, πήγαμε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου όπου είδαμε πολλά βιβλία και κάναμε μια ωραία δράση με έναν γνωστό συγγραφέα.

Ιωάννα Δούδαλη Β΄Γυμνασίου

 

Δεύτερη χρονιά στην εφημερίδα! Οι γνώσεις και οι εμπειρίες μεγαλώνουν. Δεν μετανιώνω καθόλου γιια την απόφαση μου να πάρω μέρος στην εφημερίδα του σχολείου μας καθώς μου έχει προσφέρει πολλά πράγματα. Απέκτησα νέες γνώσεις για τομείς με τους οποίους ασχοληθήκαμε και συζητήσαμε όλοι μαζί. Ανέπτυξα τον κοινωνικό μου κύκλο, γνωρίζοντας και ανταλάσσοντας απόψεις με παιδιά του σχολείου μου και όχι μόνο. Μου πρόσφερε την ευκαιρία να συνεργαστώ με παιδιά από σχολεία διάφορων περιοχών της Ελλάδας και να γνωριστώ μαζί τους μέσω δράσεων.

Τελειώνοντας τη δεύτερη χρονιά με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες, νιώθω πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε αυτή τη δράση, συνεχίζοντας και του χρόνου πιο ενεργά.

Στεφανία Μπελτσίδου Β΄Γυμνασίου

20240224_165711

Τη φετινή σχολική χρονιά αποφάσισα να γίνω μέλος της σχολικής εφημερίδας. Ήταν μια πρωτόγνωρη και πρωτότυπη εμπειρία για μένα. Κάναμε πολλά και διαφορετικά πράγματα και διάφορες δράσεις.

Είχαμε επικοινωνία με διάφορα σχολεία της Ελλάδας και  πήγαμε αρκετές επισκέψεις.  Προσωπικά μμου άρεσε πολύ αυτή η εμπειρία και θα είμαι μέλος της εφημερίδας και τη νέα χρονιά!

Παναγιώτης  Παπαχριστούδης Β΄Γυμνασίου

 Η εμπειρία μου στην εφημερίδα θα γίνει μια καταπληκτική ανάμνηση που δε θα ξεχάσω. Η συνεργασία μου με τα  παιδιά στην εφημερίδα αλλά και με μαθητές από άλλα σχολεία, μου άφησε μοναδικές εντυπώσεις, καθώς δεν περίμενα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Επίσης, οι  ζωγραφιές που σχεδίασα για την εφημερίδα, με βοήθησαν να αναπτύξω περισσότερο τη δημιουργικότητά μου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό για εμένα είναι οι επισκέψεις και οι δραστηριότητες που συμμετείχα. Θα μείνουν αξέχαστες αναμνήσεις οι χαρές και τα γέλια. Ελπίζω αυτό το κλίμα να παραμείνει έτσι και στη συνέχεια.

Άκης Παραδείσης Β΄Γυμνασίου 

20231129_122706

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η συμμετοχή μου στην εφημερίδα του σχολείου ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα. Έγραψα διάφορα άρθρα, έμαθα καινούργια πράγματα και πέρασα ευχάριστο χρόνο με τις καθηγήτριες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας… Επίσης, χαίρομαι πολύ που μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστούμε και με άλλα σχολεία. Η ηλεκτρονική συνεργασία μας μαζί τους αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε και να αλληλεπιδράσουμε με νέα άτομα, μοιράζοντας τις σκέψεις, τις απόψεις και τις δημιουργίες μας. Ακόμη, μου άρεσαν πολύ οι επισκέψεις μας στην ΕΡΤ3 και στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Ήταν δύο υπέροχες εκδρομές στις οποίες περάσαμε δημιουργικά τον χρόνο μας και αποκτήσαμε καινούργιες εμπειρίες! Σίγουρα θα ήθελα να συμμετέχω και του χρόνου στην εφημερίδα!

Δόμνα Χαραλαμπίδου Β΄Γυμνασίου

Φέτος αποφάσισα να γραφτω στην εφημερίδα του σχολίου μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Γενικά , αποφάσισα να γραφτω  στην εφημερίδα γιαπί πίστευα πως θα δενόμουν πιο πού με τους φίλους  μου. Επίσης, μια φανταστική ιδέα που αγάπησα ήταν η συνεργασία μας με αλλα  σχολεία και οι πολλές δράσεις, στις οποίες πήραμε μέρος. Τέλος, πιστευτώ πως αυτή η χρονιά μου στην εφημερίδα ήταν και θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία

Γιάννης Καλτσίδης Β΄Γυμνασίου

 διεθνης σκοτεινη αιθουσα

Η εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στην εφημερίδα τη φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Μου έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις μου και να παρουσιάσω τις δημιουργίες μου μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις.

Η συνεργασία με άλλα σχολεία πρόσθεσε μια μοναδική διάσταση στο εγχείρημα, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταλλάξω ιδέες και να διευρύνω τους ορίζοντες μου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Αυτή η αλληλεπίδραση όχι μόνο ενίσχυσε τις γνώσεις μου αλλά και καλλιέργησε το αίσθημα της ομαδικότητας και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Πάρης Αντωνιάδης Β΄Γυμνασίου

   Φέτος αποφάσισα να συμμετάσχω στην σχολική εφημερίδα , για να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Μπορώ να πω πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία .Πρώτα απ’όλα μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω και να δω καινούργια πράγματα καθώς και να γνωρίσω νέα άτομα. Πήρα συνεντεύξεις από συνομήλικούς μου , έψαξα πληροφορίες για συνταγές , μιλήσαμε όλη η ομάδα της εφημερίδας για το θέατρο , πήγαμε εκδρομές και άλλα πολλά.

Αλλά αυτά που μου άρεσαν και μου τράβηξαν το ενδιαφέρον πιο πολύ , ήταν η συμμετοχή μας σε ένα συνέδριο και η εκδρομή μας στη έκθεση βιβλίου.Το συνέδριο είχε θέμα τη παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας όπου παρουσιάσαμε ένα κομμάτι από τη ζωή και το έργο του φιλόσοφου Σωκράτη. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν η πιο αγαπημένη μου εμπειρία από όλες τις υπόλοιπες .Η δεύτερη αγαπημένη μου , ήταν η επίσκεψή μας στην έκθεση βιβλίου, όπου παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενός συγγραφέα για το καινούργιο του βιβλίο. Τέλος περιηγηθήκαμε στα περίπτερα της έκθεσης.

Η συμμετοχή μου στην εφημερίδα ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και ελπίζω να περάσουμε εξίσου καλά του χρόνου.

Καραμανίδου Γεωργία Β΄Γυμνασίου

ραδιοφωνο (2)

 Η συμμετοχή μου στην σχολική εφημερίδα μου πρόσφερε πολλά. Έκανα έρευνες πάνω σε διάφορα θέματα αποκτώντας γνώσεις και καινούρια ενδιαφέροντα. Πήγαμε εκδρομές όπου μάθαμε πολλά για την λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού και πολλά ακόμη. Επιπρόσθετα η συνεργασία μας με σχολείο της Ελλάδος ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη.

 Δέσποινα Κωνσταντινίδου Β΄Γυμνασίου

  Φέτος ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στην σχολική εφημερίδα. Η εμπειρία που αποκόμισα ήταν ενδιαφέρουσα. Γνώρισα νέα άτομα, διεύρυνα το λεξιλόγιό μου  και ήρθα σε επαφή με παιδιά τόσο από το σχολείο μου όσο και από διαφορετικά  σχολεία.

Παρασκευοπούλου Ελένη Β΄ Γυμνασίου

εφημ.

 

αφισα e-ματια

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης