Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 20η  Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

ομάδα

Την Παρασκευή 17 Μαΐου οι μαθητές/τριες του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και δημιουργώντας με όχημα τη φαντασία» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι φιλόλογοι Ευαγγελία Χατζηαγοράκη και  Ζωή Τακαβάκογλου)  και του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ψηφιακή σχολική εφημερίδα e-ματιά του 1ου- η ματιά των μαθητών στον κόσμο» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι φιλόλογοι  Ζωή Τακαβάκογλου, Ευαγγελία Χατζηαγοράκη  και Μάρθα Μερτσανίδου) επισκέφθηκαν την 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, που πραγματοποιείται στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρακολουθήσουν οι μαθητές /τριες την εκδήλωση «Τετράγωνα κύματα, ιπτάμενες μέδουσες» και παράλληλα να περιηγηθούν σε  χώρους της έκθεσης.

συγγραφέας

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Παιδικής και Εφηβικής Γωνιάς-Γωνιάς Εκπαιδευτικών, για να συναντηθούν με τον κ. Κούκια Θεόδωρο, συγγραφέα του βιβλίου «Τετράγωνα Κύματα, Ιπτάμενες Μέδουσες»  και να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα δράση σχετική με το θέμα του βιβλίου, που είναι η τεχνολογία και το διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο τιμήθηκε με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου. Αρχικά, ο συγγραφέας έθεσε διάφορους προβληματισμούς για το διαδίκτυο και την επίδρασή του στη ζωή του ανθρώπου και στη συνέχεια παρουσίασε με συντομία το βιβλίο του. Τέλος, παρότρυνε τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία με θέμα το διαδίκτυο, με έναν ομαδικό και παιγνιώδη τρόπο. Η δράση έκλεισε με μια  συνέντευξη που έδωσε ο συγγραφέας στη συντακτική ομάδα της ψηφιακής εφημερίδας του σχολείου μας «e-ματιά του 1ου» .

δράση

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές/τριες  είδαν και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις της έκθεσης. Στο περίπτερο 14 επισκέφθηκαν   το Poetry Black Box, όπου υλοποιείται η δράση veni video vici / η ποίηση στην εποχή της εικόνας, για να παρακολουθήσουν videopoems, δηλαδή ποιήματα σύγχρονων ποιητών πλαισιωμένα από εικαστικές δημιουργίες. Τη συγκεκριμένη δράση επιμελήθηκε η ποιήτρια Αναστασία Γκίτση, η οποία είχε παραχωρήσει μια εξαιρετική συνέντευξη για την Ποίηση (https://schoolpress.sch.gr/school1kord/wp-admin/post.php?post=1889&action=edit)  στις συντακτικές ομάδες από το «Δικτύο Σχολείων e-τύπος».

veni video vici

Επίσης, επισκέφθηκαν το περίπτερο 13, στο οποίο βρίσκεται ο χώρος προβολής της τιμώμενης χώρας που είναι η Σάρτζα (Sharjah-UAE), ένα από τα επτά Εμιράτα και πνευματικό κέντρο του ομοσπονδιακού κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από όπου έλαβαν όμορφα δώρα σχετικά με την πολιτισμική παράδοση της χώρας.

τιμώμενη χώρα

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου που γίνεται στην πόλη μας!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης