Ο Μάιος μας έφτασε…

Ο Μάιος μας έφτασε…

Πραγματικά  έφτασε ο Μάιος και το κλίμα στο σχολείο είναι αντίστοιχο με αυτό που επικρατεί στη φύση:  ζωντάνια και αναμονή  για το καλοκαίρι.

Αυτό που όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ομολογούν είναι πόσο γρήγορα πέρασε η φετινή χρονιά. Ωστόσο, αν και φάνηκε σύντομη, ήταν μια σχολική χρονιά που τα είχε όλα: γεμάτο σχολικό πρόγραμμα, πολλές εκπαιδευτικές δράσεις, όμορφες εκδρομές, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, συνέδρια, αθλητικούς αγώνες και πόσα άλλα…

Όλα κύλησαν ομαλά –βασικό ζητούμενο κάθε σχολικής χρονιάς- και τώρα είμαστε έτοιμοι για δύο πράγματα: τις εξετάσεις και τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.

Αυτό το τελευταίο είναι πάντα στενάχωρο, γιατί φεύγουν από το σχολείο παιδιά που  ζήσαμε τους τρία χρόνια. Μάλιστα, αρκετά από αυτά  συμμετείχαν στη σχολική μας εφημερίδα και η απουσία τους θα μας λυπήσει ιδιαίτερα.

Όμως έτσι είναι η σχολική ζωή… Πάντα προχωρά και οδηγεί τα παιδιά στον δρόμο της ενήλικης ζωής. Εκεί που θα αξιοποιήσουν τα εφόδια και τις δεξιότητες, που τους έδωσε το σχολείο τους.

Και ας  μη ξεχνάμε… ανάμεσα σε όλα αυτά υπάρχει πάντα το όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι!

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

Καλό καλοκαίρι!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης