Η σχέση παιδιού και μητέρας από την Ιωάννα Δούδαλη

εικαστική δημιουργία από την Αθηνά Βασιλειάδου Α1

Η σχέση παιδιού και μητέρας

γράφει η Ιωάννα Δούδαλη Β6

Η σχέση μητέρας και παιδιού είναι μοναδική.  Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας έθεσα δύο ερωτήματα: τι θέλει ένα παιδί από τη μητέρα του και τι θέλει μια μητέρα από το παιδί της. Το πρώτο το απάντησα εγώ και το δεύτερο η μητέρα μου!

  • Τι θέλει ένα παιδί από την μαμά του ;

Ένα παιδί από τη μαμά του σίγουρα θέλει η μαμά του να είναι στοργική και να του δίνει απεριόριστη αγάπη . Επίσης ,  θέλει να είναι δίπλα του, στις καλές στιγμές αλλά και στις στενάχωρες. Ακόμη, θέλει η μαμά του να είναι υποστηρικτική, γιατί αυτό κάνει το παιδί να νιώθει πως η μαμά του θα το στηρίξει σε οτιδήποτε προκύψει. Επιπρόσθετα ένα παιδί θέλει η μαμά του να είναι παρούσα σε θέματα που αφορούν το μέλλον του και τις επιλογές του , για παράδειγμα το επάγγελμα που θα ακολουθήσει και άλλα παρόμοια θέματα. Τέλος, ένα παιδί επιθυμεί να περνάει περισσότεροχρόνο με την μαμά του κάνοντας, μαζί της πράγματα που θα τους διασκεδάσουν. Είναι σημαντικό να περνούν μαζί ποιοτικό χρόνο, συζητώντας για θέματα που τους απασχολούν.

  • Τι θέλει μια μαμά από το παιδί της ;

Η μαμά θέλει σίγουρα από ένα παιδί να ξέρει ότι είναι καλά κάθε στιγμή μέσα στη πορεία της ζωής του ανεξάρτητα από την ηλικία του. Θέλει να το βλέπει ευτυχισμένο και χαρούμενο, κοινωνικοποιημένο, δυναμικό και ανεξάρτητο με ελευθερία σκέψης και λόγου. Θέλει να το δει να ανοίγει τα φτερά του και να υλοποιεί κάθε του όνειρο. Η ζωή  δεν είναι πάντα όμορφες στιγμές, υπάρχουν απογοητεύσεις, πίκρες, στεναχώριες και δεν πρέπει να τα παρατάτε ποτέ. Είμαστε δίπλα σας με διακριτικότητα  και μακριά σας,  σαν να μη φύγατε ποτέ. Είστε κοντά μας και ελεύθερα να κάνετε το δικό σας ταξίδι. Θα είστε για πάντα τα μικρά μας παιδιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης