(εφ)ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

Xhmeia

 

Στις 8 Μαρτίου, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ημερίδα χημείας στο 1ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης χάρη στη καθηγήτρια μας κ.Μουζούρη .Μαζί με  την ίδια , την κ. Μπίσκα και την Διευθύντρια του σχολείου μας , κυρία Μουρίκη ξεκινήσαμε ένα ηλιόλουστο πρωινό με προορισμό τη θάλασσα της γνώσης …

Μετά την εικοσάλεπτη διαδρομή ,φτάσαμε στον χώρο της ημερίδας. Αφού τελείωσε ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας, προσήλθαμε στην αμφιθεατρική αίθουσα του σχολείου .Εκεί μας υποδέχτηκε ο κ.Καραγκιοζίδης και οι τριτοετείς φοιτήτριες του Χημικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης .

Σχεδόν αμέσως τα φώτα σβήσαν και η παρουσίαση άρχισε.Αν και η διάρκειά της ήταν μικρή το περιεχόμενο ήταν φαντασμαγορικό.Οι δοκιμαστικοί σωλήνες αναμειγνύονταν και δημιουργούνταν ποικίλες αποχρώσεις από ουσίες, οι  οποίες μας αποκάλυπταν κρυφές πτυχές του ανεξερεύνητου για μας  κόσμου της χημείας .

Έπειτα αποχωρήσαμε και με κοινή απόφαση κατευθυνθήκαμε προς τον Βοτανικό Κήπο Θεσσαλονίκης ,ο οποίος απείχε λίγα λεπτά . Τελικά  βρεθήκαμε στη παλιά τοποθεσία του βοτανικού κήπου στους Αμπελόκηπους ,που όμως είχε μετατραπεί σε πάρκινγκ .Ευτυχώς για μας είχαμε εντοπίσει ένα παρκάκι εκεί κοντά κατά  την  διαδρομή μας . Δεν  πτωηθήκαμε λοιπόν και με καλή διάθεση πάντα ,περάσαμε ευχάριστα την ώρα μας . Καταλήγοντας , αυτή η επίσκεψη   μας άφησε το στίγμα της χαρίζοντάς μας μια εκπληκτική εμπειρία που σίγουρα αποτυπωθηκε στο μυαλό μας .

ΜΑΡΙΝΑ ΤΑΧΤΣΗ  , ΥΡΩ ΒΡΙΓΓΑ , ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΤΣΗ

20180309_103029

20180309_101844

xhmeia1

Top