Editorial

20160406_110757

Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.

Alain de Botton, Ελβετός συγγραφέας

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Όμηρος, περ. 800-750 π.Χ., Ποιητής ‐ Οδύσσεια α’ 3

quotetravel9

Αφιερωμένο στα ταξίδια, λοιπόν, το ανοιξιάτικο τεύχος μας. Όχι ότι ο Χειμώνας δεν προσφέρεται για ταξίδια, κάθε άλλο. Αλλά να, λίγο το μεγάλωμα της μέρας, λίγο ο πιο γλυκός καιρός και είσαι έτοιμος να πάρεις ελάχιστες αποσκευές, μια καλή παρέα(μπορεί αυτή να είναι και ο εαυτός σου) να φορέσεις το πιο αισιόδοξο χαμόγελο και να ξεκινήσεις με προορισμό να γνωρίσεις τον κόσμο.

Η φιλέρευνη διάθεση , η επιθυμία σου να ξεφύγεις, έστω για λίγο από όσα σε απασχολούν,  να έρθεις σε επαφή με άλλους πολιτισμούς , με άλλες νοοτροπίες, να γνωρίσεις άλλο τρόπο σκέψης, να δεις όμορφα μέρη, ενδιαφέροντα αστικά τοπία, να γνωρίσεις τελικά τα όρια του κόσμου σου και μέσα από την επαφή με τους άλλους να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου σε ωθούν να ταξιδέψεις.

Όσα βιβλία και να διαβάσεις, όσα ντοκιμαντέρ και ταινίες να παρακολουθήσεις, τίποτα δε συγκρίνεται με την προσωπική εμπειρία και τις αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις ο ίδιος στον προορισμό που πρόκειται να επισκεφτείς, ερχόμενος  σε επαφή με την όμορφη διαφορετικότητα των συνανθρώπων σου. Όταν επισκέπτεσαι, λοιπόν, έναν τόπο μορφώνεσαι με πολλούς τρόπους.Επιπλέον, ενισχύεται η κοινωνικότητα και ενδυναμώνονται οι δεσμοί ανάμεσα στους ανθρώπους, ισχυροποιείται η αυτοπεποίθηση, εκτιμάται η αξία της απλότητας και της προσαρμοστικότητας και γίνεται μια εσωτερική διεργασία όπου δίνεται αξία στα ουσιαστικά και σημαντικά στη ζωή του ανθρώπου.

Εμείς, λοιπόν, σ” αυτό το δεύτερο τεύχος βαλθήκαμε να σας ταξιδέψουμε κόντρα στο κλίμα των ημερών που επιχειρεί να μας κάνει να νιώσουμε ανασφαλείς και να μας αποτρέψει από ταξίδια. Θα επιχειρήσουμε ταξίδια στο παρόν, αλλά και ταξίδια στο παρελθόν,ταξίδια πραγματικά αλλά και ταξίδια  με όχημα την πλούσια φαντασία των παιδιών που με τη δημιουργικότητα, τη νεανική πνοή, την εφευρετικότητα και την ψυχική ανάγκη για επικοινωνία γκρεμίζουν όλους τους φραγμούς και δίνουν ελπίδες για έναν καλύτερο κόσμο.

Ας τους εμπιστευτούμε και ας τους ακολουθήσουμε στα ταξίδια τους!

IMG_9297

???????????????????????????????

 

IMG_9278

New Tan 92%

IMG_9215

 

Τριάδα Εμμανουηλίδου ( Φιλόλογος )

Top