Η ΦΙΛΙΑ

1302250260 Η φιλία είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου. Είναι μια κοινωνική σχέση. Άλλοι κάνουμε περισσότερους φίλους, άλλοι λιγότερους, άλλες φιλίες αντέχουν στον χρόνο και άλλες είναι παροδικές.

Στην παιδική ηλικία αρχίζουμε να διαλέγουμε φίλους διότι μοιάζουμε, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Καθώς πλησιάζουμε στην εφηβεία, οι φίλοι μας γίνονται ακόμα πιο σημαντικοί για μας, μας στηρίζουν, σε αυτούς εμπιστευόμαστε τις επιθυμίες μας, τα όνειρα μας και τις δυσκολίες μας.

Ο πραγματικός φίλος μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μας παρουσιαστεί. Στη δυστυχία θα λυπηθεί μαζί μας και θα μας συμπαρασταθεί,  στην ευτυχία δεν θα μας ζηλέψει, αλλά θα χαρεί κι εκείνος.

Αυτό λοιπόν που κάνει μια γνωριμία να μετατραπεί σε φιλία είναι, πέρα από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά, η αμοιβαία ανάπτυξη  της εμπιστοσύνης.

Η φιλία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη.  Ο καθένας μας πρέπει να κάνει τις σωστές επιλογές, που άλλωστε θα τον ακολουθούν μια ζωή..

 

Λαπούση Βασιλική
Α” Γυμνασίου, 2013

 

 

Σχολιάστε

Top