Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

Με την καθοδήγηση της Φιλολόγου κ. Γουγούλα Ε., η μαθήτρια Σούκουλη Ανθή(Γ5) ετοίμασε την παρουσίαση του σπουδαίου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», που ακολουθεί. Την εικόνα που συνοδεύει τη βιβλιοπαρουσίαση τη φιλοτέχνησε η μαθήτρια Σμυρή Βασιλική(Γ5).

Παρουσίαση βιβλίου για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της μαθήτριας του τμήματος Γ5, Ανθής Σούκουλη.

Τίτλος: «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»

Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1833, όταν το νησί ήταν ακόμη υπό οθωμανική κυριαρχία. Το 1902 μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, μέχρι και το 1906 που αποφοίτησε αριστούχος. Το 1907 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Ο Νίκος Καζαντζάκης πέθανε στις 26 Οκτωβρίου το 1957 σε ηλικία 74 ετών, ενώ στην ζωή του είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη, όπως στην Αθήνα, στο Άγιο Όρος, στο Παρίσι, στην Ολλανδία και πολλά άλλα. Επίσης, είχε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, όπως τον Γιώργη Ζορμπά <Αλέξης>, που είναι και ο συνοδοιπόρος του στο βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο μάς δείχνει την φιλία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, οι οποίοι μαζί ξεκινούν ένα ορυχείο λιγνίτη στην Κρήτη. Επίσης, μαζί διασκεδάζουν, φιλοσοφούν και αναλύουν τι πάει να πει ζωή, μέχρι την τραγική ώρα του χωρισμού από το ακρογιάλι τους στην Κρήτη.

Βαθμολογία και σχολιασμός

Ο βαθμός που θα βάλω στο βιβλίο είναι 9.95/10. Αυτό που έχω να σχολιάσω είναι  ότι σήμερα δε συναντάς εύκολα ανθρώπους ντόμπρους, σαν τον Αλέξη Ζορμπά, τον βασικό ήρωα του βιβλίου.

Ζορμπάς

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης