ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ – 4 Απριλίου

adespota-zoa-7ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ – «4η ΑΠΡΙΛΙΟΥ»

    Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων καθιερώθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των Ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων και γιορτάζεται την 4η Απριλίου. Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων για τρεις λόγους:

1. Είναι εύκολο οι άνθρωποι να θυμούνται την ημερομηνία (04.04).

2. Στις 4 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ζώων, οπότε συμπίπτουν χρονικά.

3. Δεν υπάρχει κάποια άλλη σημαντική γιορτή την ημέρα αυτή.

 

Παρόλο που έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των αδέσποτων ζώων, ο αριθμός τους φαίνεται να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα ζώα κι άλλα τόσα υποβάλλονται σε ευθανασία κάθε χρόνο.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουν αναφερθεί, η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων δεν είναι απλώς μια κοινή ημέρα. Είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε στο να γίνει ένας κόσμος που όλα τα ζώα μπορούν χωρίς διακρίσεις να έχουν ένα σπίτι με οικογένειες που νοιάζονται γι” αυτά.

«Οι φίλοι δεν αγοράζονται αλλά αποκτούνται»

    Περίπου 2,4 εκατομμύρια σκύλοι ανταλλάσσονται κάθε χρόνο σε τρεις ευρωπαϊκούς ιστότοπους που διαφημίζουν σκύλους. Η τιμή ανέρχεται σε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Πολλά δε μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ταξίδι και πεθαίνουν.

Επίσης, θα ήταν καλύτερο να υιοθετούμε ζώα, γιατί οι φίλοι δεν αγοράζονται αλλά αποκτούνται. Είναι προτιμότερο να σώσουμε ένα ζώο από την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παρά να αγοράσουμε ένα. Όταν θέλουμε να πάρουμε ένα κατοικίδιο, πρέπει το χέρι μας να πηγαίνει στην καρδιά μας κι όχι στην τσέπη μας.

 

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας,

Οι μαθήτριες του Α1

Αγγελίνα Θεοδωρακοπούλου και Φωτεινή Γιαννακούλια