Πολυάννα

Εικόνα από Πρωτοπορία

Η Πολυάννα είναι σίγουρα ένα βιβλίο που αγαπώ πολύ! Σας προτείνω το μυθιστόρημα αυτό, γιατί είναι πολύ συγκινητικό  και μας  διδάσκει πως στη ζωή δεν είναι πάντα όλα δεδομένο και ότι είναι απαραίτητο  να βλέπουμε τα πράγματα από την θετική τους  πλευρά και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή !

ΠΛΟΚΗ

Εικόνα από Ιανό

Εικόνα από Ιανό

Ένα ορφανό φτωχό  κοριτσάκι ,η Πολυάννα μετά και τον θάνατο του πατέρα της  πήγε να μείνει με την θεία της την δεσποινίδα Πόλυ Χάριγκντον  ,μια στρυφνή γυναίκα, που δεν συμπαθεί τα παιδιά, αλλά εκτελεί μόνο το καθήκον της χωρίς συναισθηματισμούς και αγάπη. Η Πολυάννα αν και είναι ένα φτωχό κοριτσάκι το οποίο έχει περάσει πολλές κακουχίες έχει πάντα στο νου της το παιχνίδι της χαράς το οποίο της το είχε μάθει η οικογένειά της για να περνά τις δύσκολες στιγμές στην ζωή της. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να σκορπίσει ζωή και ευτυχία σε ολόκληρη την γειτονιά. Είναι μια ανθρώπινη ιστορία γεμάτο συναισθήματα αλλά και δράση ,γι’ αυτό προτείνω σε όλα τα παιδιά της ηλικίας μου να διαβάσουν αυτό το μυθιστόρημα για να καταλάβουν πως υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη και στις μέρες μας που ζουν σε τέτοιες συνθήκες και είναι χαρούμενα και κάποιες φορές περισσότερο και από εμάς…

 

Ισμήνη Κ.  ΣΤ1

1 Σχόλιο

  1. Από τη περιγραφή αυτή, η ιστορία της Πολυάννας μου φάνηκε πολύ ωραία. Μάλιστα έχω το βιβλίο αλλά δεν ήξερα αν είναι τόσο καλό. Όμως αφότου διάβασα το άρθρο σου θέλω πολύ να το διαβάσω.
    Μπράβο Ισμήνη!

Υποβολή απάντησης