Ρεξ – Ο πρώτος αστυνομικός σκύλος στην Ελλάδα

Η ταφόπλακα του σκύλου Ρεξ

Οι αστυνομικοί σκύλοι είναι πλέον ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία των αστυνομικών. Ο πρώτος αστυνομικός σκύλος λεγόταν Ρεξ και ήταν το πρώτο σκυλί ανιχνευτής ναρκωτικών και γενικώς ουσιών στην Ελλάδα. Γεννήθηκε και  έζησε στην Κρήτη. Γεννήθηκε το 1991 και πέθανε το 2002 από γεράματα. Έζησε 12 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται στα Χανιά, στην Κρήτη.

Ο τάφος του δεν είναι ανοιχτός προς το κοινό γιατί βρίσκεται στο αεροδρόμιο της βάσης 115 που βρίσκεται στη Σούδα – Στέρνες όμως τα επίσημα πρόσωπα ( μαζί με αυτά οι πυροσβέστες, οι αστυνόμοι, οι νοσοκόμοι, οι στρατιώτες και οι αεροπόροι) μπορούν να πάνε να τον δουν σίγουρα. Υπάρχει μια φωτογραφία που τράβηξε ο μπαμπάς μου. Μετά τον θάνατο του Ρεξ άρχισαν να χρησιμοποιούν κι άλλες ράτσες σκύλων ( Γερμανικούς ποιμενικούς, Λαμπραντόρ κ.τ.λ.) όμως η πιο διάσημη ράτσα  είναι ο Γερμανικός ποιμενικός.

Αυτό το σκυλί θα μείνει αξέχαστο στην Αστυνομία αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες γι αυτόν στο διαδίκτυο. Λογικό αφού δεν είναι ανοιχτός στο κοινό ο τάφος του. Άλλα γνωστά σκυλιά είναι η Χιονονιφάδα και η Λόλα. Φυσικά τα σκυλιά αυτού του είδους είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά και τους μεγάλους και πολύ έξυπνα οπότε να ένας λόγος γιατί χρησιμοποιούν τέτοια σκυλιά.

 

Στεφανία Στρ. – ΣΤ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης