ΥΛΙΚΑ:
1) 250 γρ. Αλεύρι
2) 500 ml. Γάλα
3) 100 ml Κρέμα γάλακτος
4) 4 Αυγά
5) 50 ml. Σπορέλαιο
6) Λίγο ζάχαρη
7) Λίγο αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
• Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ανακατεύουμε με αυγο-δάρτη ή χτυπάμε σε μπλέντερ.
• Περνάμε από σουρωτήρι το μείγμα το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
• Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε λίγο βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε μία κουτάλα από το μείγμα μας.
• Κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να πάει το μείγμα παντού και όταν ψηθεί αναποδογυρίζουμε.
•Μπορούμε να απολαύσουμε τις κρέπες με γλυκές ή με αλμυρές γεμίσεις.
Μιχάλης Φ. ΣΤ2