GODZILLA: KING OF THE MONSTERS

(Για να κατανοηθεί πλήρως η περιγραφή της ταινίας συνιστάται να θεαθεί η πρώτη ταινία Godzilla του 2014 με την ομώνυμη ονομασία.) Η Τρίτη ταινία του Monsterverse και η δεύτερη ταινία του Godzilla στο συγκεκριμένο franchise που άρχισε από το 2014. Η ταινία λοιπόν έκανε πρεμιέρα το 2019 και ήτανε δεν ήταν πολύ καλή όσον αφορά τα κέρδη της τα οποία ανέρχονται σε   386 εκατομμύρια δολάρια από τα 170-200 του προϋπολογισμού. Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Μάικλ Ντόχερτι και έχει διάρκεια 2 ώρες και 12 λεπτά ( 132 λεπτά. ).

Όσον αφορά τα την υπόθεση της ταινίας τώρα η ιστορία αρχίζει το 2014 όταν μια οικογένεια έχει χάσει τον μικρό της γιο, τον Άντριου μετά τη μάχη ανάμεσα στον Godzilla και τα M.U.T.O ( είναι αρχικά που σημαίνουν τεράστιος στεριανός οργανισμός αγνώστου ταυτότητος στα ελληνικά και στα αγγλικά Massive Unidentified Terrestrial Organism) στο Σαν Φρανσίσκο.  Η οικογένεια χωρίζει με τον πατέρα, τον Μαρκ να ζει μόνος του σε ένα σπίτι της εξοχής και την μητέρα την  Έμα μαζί με την κόρη της, τη Μάντισον να προσπαθούν να φτιάξουν  μια συσκευή που ελέγχει τους Τιτάνες και λέγεται Όρκα.  Όταν τελειώνουν το Όρκα ορισμένοι υπάλληλοι της μυστικής κρατικής υπηρεσία Monark τους καλούν σε ένα μυστικό φυλάκιο στο Μεξικό όπου φυλάγεται η Mothra, μια προνύμφη τιτάνας η οποία είναι στο επίπεδο της μεταμόρφωσης από προνύμφη σε πεταλούδα και λόγω αυτού του γεγονότος είναι πολύ επιθετική.  Η Έμα και η Μάντισον λοιπόν αφού πάνε στο φυλάκιο και ηρεμούν τη Mothra βλέπουν ότι η συσκευή τους δουλεύει.

Godzilla 2Όμως ο Άλαν Τζόουνα, ένας οικοτρομοκράτης ο οποίος πιστεύει ότι πρέπει να ελευθερώσει τους Τιτάνες για να επαναφέρουν την ισορροπία στη Γη  επιτίθεται στη βάση της Monark, σκοτώνει όλους τους παρευρισκόμενους επιστήμονες και απαγάγει την  Έμα και τη Μάντισον που ελέγχουν το Όρκα για να πάνε  στην Ανταρκτική.  Εντωμεταξύ όταν οι ανώτεροι της οργάνωσης όπως ο Δρ. Σεριζάουα  μαθαίνουν για το συμβάν στο Μεξικό πάνε εκεί που βρίσκεται ο Μαρκ, τον παίρνουν μαζί τους και πάνε και αυτοί στην Ανταρκτική με τον Godzilla να τους ακολουθεί. Εκεί λοιπόν ο Άλαν Τζόουνα με τις δύο πρωταγωνίστριες μας εισβάλλει στην εκεί βάση της Monark, και πάει στον χώρο όπου παγωμένο φαίνεται το ζωντανό Monster Zero που παρεμπιπτόντως  μοιάζει πολύ με τη Λερναία Ύδρα μόνο που είναι μακράν πολύ μεγαλύτερο και πετάει.

Πριν προλάβουν όμως να κάνουνε τίποτα η επιχείρηση της Monark με τον Μαρκ φτάνουν και μετά από λίγους πυροβολισμούς και τον Μαρκ να λέει στη σύζυγό του και στην κόρη του ότι είναι ώρα να φύγουνε η Έμα αποκαλύπτοντας ότι δεν την έχουν απαγάγει αλλά ότι συνεργάζεται με τον Άλαν Τζόουνα ταυτόχρονα με την κίνηση της ελευθερώνει το Monster Zero ή αλλιώς King Ghidorah το οποίο σπέρνει πανικό και παραλίγο να διαλύσει το αεροπλάνο του Μαρκ. Όμως έρχεται ο Godzilla και μια επική μάχη ξεκινά.

Ενώ η μάχη αρχικά φαίνεται ίση και με τον Godzilla να πολεμάει μαζί με την ανθρωπότητα η Λερναία Ύδρα όπως τη λέω προσωπικά φεύγει πετώντας μακριά. Η υπόλοιπη ταινία τώρα είναι περίπου το ίδιο με το σημείο που να ξεχωρίζω όμως να είναι όταν η ανθρωπότητα προσπαθεί να σκοτώσει και τα δύο τέρατα με τον καταστροφέα οξυγόνου να σχεδόν ξεκάνει τον Godzilla ενώ ο Ghidorah φεύγει μακριά διότι όπως μαθαίνουμε μετά αφού είναι εξωγήινος και δεν αναπνέει οξυγόνο η συσκευή δεν του κάνει απολύτως τίποτα.   Έπειτα οι πρωταγωνιστές μας με εξαίρεση της Έμα και της Μάντισον ακολουθούν το τρικέφαλο τέρας το οποίο κατευθύνεται κάπου στην Κεντρική Αμερική. Εκεί λοιπόν ο Άλαν Τζόουνα έχουν πάει σε ένα κοντινό ηφαίστειο και έχουν ελευθερώσει τον Ροντάν έναν ακόμη ιπτάμενο τιτάνα που μοιάζει υπερβολικά με πτερόσαυρο ο οποίος αρχίζει να κυνηγάει το αεροπλάνο της Monark και του Μαρκ. Αφού καταστρέψει λοιπόν τα συνοδευτικά μαχητικά τους και είναι έτοιμος να διαλύσει και αυτούς οι ήρωές μας αποφασίζουν να τον στείλουν στονν τρικέφαλο Ghidorah. Η μάχη που ακολουθεί είναι σύντομη και ο τελευταίος υποτάσσει τον Ροντάν και ξυπνάει τους υπόλοιπους τιτάνες. Αυτοί λοιπόν αρχίζουν να σπέρνουν πανικό, καταστροφή και θάνατο σε όλον τον πλανήτη. Η Monark τώρα που κατάλαβε ότι ο μόνος τιτάνας που θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση έχει σχεδόν πεθάνει εξαιτίας τους, αποφασίζουν να δώσουν λίγη τροφή σε μορφή ατομικής βόμβας. ( Είναι αλήθεια οι τιτάνες τρώνε ραδιενέργεια! )  Ο Δρ. Σεριζάουα προθυμοποιείται να δώσει τη βόμβα ( στέλνουν τον επιστήμονα να κάνει τη δουλειά του στρατιώτη και να πεθάνει δηλαδή;;;; ) επειδή πρέπει αυτή να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα. Εκεί που είναι ο Godzilla επίσης το μέρος είναι γεμάτο ραδιενέργεια οπότε όποιος οργανισμός πάει εκεί θα πεθάνει σε λίγη ώρα σχετικά.

Godzilla 3Οπότε όταν ο Σεριζάουα πεθαίνει και δίνει την απαραίτητη ενέργεια στη ραδιενεργή σαύρα η οποία αμέσως μετά σε team με ανθρωπότητα πάει για τον δεύτερο γύρο και η μάχη είναι έντονη μέχρι που έρχεται η τώρα ενήλικη Mothra σε μορφή πεταλούδας μεγέθους τεράστιου αεροπλάνου για να βοηθήσει τους ανθρώπους αλλά δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά διότι το τσιράκι της Λερναίας ΄Υδρας, ο Ροντάν έρχεται να το βοηθήσει. Έτσι έχουμε δύο μεγάλες μάχες εν εξέλιξη και την ανθρωπότητα να στέκεται στο ύψος της ( επιτέλους! ) Η Mothra παραλύει τον Ροντάν με το δηλητηριώδες κεντρί της, ο τρικέφαλος δράκος αρπάζει τον μικρότερο Godzilla και τον πετάει από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα αυτός να έχει σπάσει κάνα δύο κόκαλα και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει και μετά σκοτώνει και τη γιγάντια πεταλούδα που θυσιάστηκε για τη σαύρα  με μια ακτίνα λέηζερ νομίζω. Τέλος απορροφάει μερική από την ενέργεια του Godzilla και δημιουργεί μια τεραστίων διαστάσεων καταιγίδα. Εντοπίζει την Έμα που μετάνιωσε για το Όρκα και τη δουλειά με τον Άλαν Τζόουνα και ήρθε να το ανακοινώσει στους υπόλοιπους. Πριν όμως ο Ghidorah προλάβει να κάνει κάτι, ο Godzilla που έχει ανανεωθεί και ακτινοβολεί κόκκινο χρώμα πλέον δίνει στον Ghidorah το μάθημα που χρειαζόταν και τον αφανίζει από προσώπου Γης. Μετά ως ένας Άλφα Τιτάνας στέλνει τους άλλους Τιτάνες να πέσουν σε λήθαργο πάλι ( μαζί με τον τραυματισμένο και τώρα υπάκουο προς τη σαύρα πλέον Ροντάν ).

 ΤΕΛΟΣ!

Γιάννης Τ.   ΣΤ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης