Μπούλινγκ, μια λέξη χίλιες έννοιες. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτό;;
Εξηγήστε μου γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω! Γιατί να τρομοκρατεί, να στεναχωρεί, να εκφοβίζει ένα παιδί, έναν έφηβο και ακόμα ένα ενήλικο….. Υπάρχει ακόμα και το φαινόμενο που κάποιοι άνθρωποι κάνουν μπούλινγκ σε άτομα που έχουν παραπανίσια κιλά…Δικό τους είναι το σώμα, ότι θέλουν κάνουν! Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν μπορεί να κρίνεται για αυτό που είναι.
Ο εκφοβισμός αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασία. αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό, μιλάμε για ηθική παρενόχληση. Είναι μια μορφή κακοποίησης ή εξαναγκασμού. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος.
Ακόμα υπάρχει και το μπούλινγκ για το χρώμα και την προέλευση του ανθρώπου. Αν είναι κάποιος έγχρωμος δεν έγινε κάτι. Στην Αμερική έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα για τους έγχρωμους , ιδιαίτερα αφού ένας αστυνομικός σκότωσε τον George Floyd πατέρα και σύζυγο. 11 φορές είπε «i cant breathe» μα ο αστυνομικός συνέχιζε…. Και στο τέλος ο George Floyd κατέληξε νεκρός. Από εκείνη την ημέρα όλοι ξεσηκώθηκαν και πήγαν να διαμαρτυρηθούν. Όλοι φώναζαν Black lives matter… Θέλω να καταλήξω ότι αυτή η λέξη (μπούλινγκ) πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, και ως λέξη και ως συμπεριφορά.
Πηγή : Philenews
Ελεάννα Σ. ΣΤ1