Ένας χαιρετισμός

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία μας, με μια μικρή -μόλις μίας εβδομάδας- ευτυχών συναντήσεων «δια ζώσης» επανερχόμαστε στις οικείες, πλέον, οθόνες και συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Γεννήθηκε το 2ο τεύχος μας και αυτόν τον μήνα εξειδικευόμαστε στις θετικές επιστήμες. Επειδή τυγχάνει ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Κεραμιδάς να είναι θετικός επιστήμονας, τιμητικά, του παραχωρούμε το βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό:

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την πολλά υποσχόμενη δράση, που ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Ευγενία Τσιουπλή, Βασίλης Αδαμόπουλος και μία δημιουργική ομάδα μαθητών, να ξεκινήσουν την περιοδική έκδοση, σε ψηφιακή μορφή, σχολικού εντύπου που εστιάζεται στη ζωή του σχολείου μας και στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας.

Η προσπάθεια που ξεκινά μας φέρνει στο νου και τις δύο προηγούμενες προσπάθειες έκδοσης περιοδικών εντύπων του σχολείου μας  οι οποίες άφησαν ένα εξαιρετικό υλικό για αναπόληση και μελέτη  της σχολικής ζωής στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες δεκαετίες.

Η δυνατότητα έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων των μελών της σχολικής κοινότητας και η παρουσίαση άρθρων που υποστηρίζουν την εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών προωθούν την δημοκρατική εκπαίδευση και  καλλιέργεια των συμμετεχόντων.

Το περιοδικό αυτό, συνεπώς, που εμφανίζεται, παράλληλα, με την αλλαγή του τίτλου του σχολείου μας σε 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» φιλοδοξεί να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να καλλιεργήσουν τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για τον μελλοντικό πολίτη της χώρας μας.

Με το καλό…

 

Οι δύο προηγούμενες εφημερίδες του 1ου ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος¨ ήταν: ο Πλους Πειραματικός και το 2. Πειρο-τεχνημα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης