Πρότυποι … Racemasters

Κατσιγιαννοπούλου Ναταλία

 

Ο διαγωνισμός «F1 in Schools» διενεργείται εδώ και 21 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό STEM που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εθνικών προκριματικών, εθνικών τελικών και παγκόσμιων τελικών αγώνων στους οποίους συμμετέχουν οι νικητήριες ομάδες κάθε χώρας. Η πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε συμμετέχουσα ομάδα είναι η δημιουργία ενός αυτοκινούμενου αμαξιδίου (το πολύ 21 εκ.) που θα αγωνιστεί σε διάδρομο 25 μέτρων. Οι ομάδες σχεδιάζουν σε Η/Υ μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula1, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα τρισδιάστατα λογισμικά και, στη συνέχεια, το  υλοποιούν με την βοήθεια 3D εκτυπωτή.

Η ομάδα μας, οι «Racemasters» του 1ου  Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετέχει στον διαγωνισμό «F1 in Schools» για 4η συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χωρίζεται σε τρεις υποομάδες:

  1. την ομάδα Σχεδίασης και Κατασκευής,
  2. την ομάδα Μάρκετινγκ και
  3. την ομάδα Γραφιστικής

έτσι οι μαθητές έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους. Η ομάδα μας, τα προηγούμενα χρόνια έχει σημειώσει πολύ καλές επιδόσεις στο επίπεδο των εθνικών τελικών κατακτώντας μάλιστα και το βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας. Επιπλέον, σημαντικές είναι και οι συνεργασίες μας με μεγάλες εταιρίες όπως είναι η Toyota και ο ΟΑΣΘ.

Ποιοι είμαστε:

Υπεύθυνοι καθηγητές

Κλαίρη Αχιλλέως, ΠΕ04

Κωνσταντίνος Κεραμιδάς, ΠΕ04

Σταύρος Παπαδόπουλος, ΠΕ04

Υποομάδα σχεδίασης και κατασκευής:

Συντονίστρια: Άννα Καλαμάρα

Μέλη: Γιώργος Πασκουάλ

Οδυσσέας Σπύρου

Υποομάδα μάρκετινγκ:

Συντονίστρια: Ναταλία Κατσιγιαννοπούλου

Μέλη: Εμμέλεια Βαλσαμή

Ανέστης Πολίτης

Ιορδάνης Σταμπουλίδης

Υποομάδα γραφιστικής:

Συντονιστής: Δημήτρης Κουτσικάκης

Μέλη: Θεόδωρος Νικολάου

Παναγιώτης Μπραούζης

Χρήστος Πολύξερος

Μπορείτε να μας βρείτε και να παρακολουθείτε την πορεία και τα νέα μας στους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Instagram: Racemasters

Facebook: RaceMasters Peiramatiko

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης